OD VRHA VLASTI OD RUBA BEDE: Socijalista na ivici gladi! Miodrag Filipović prodaje sve da bi platio struju!
Foto: Printskrin/Facebook

Propast Od vrha vlasti do ruba bede

OD VRHA VLASTI OD RUBA BEDE: Socijalista na ivici gladi! Miodrag Filipović prodaje sve da bi platio struju!

Politika -

Udarila kriza Miodrag Filipović, koji je godinama bio predsednik opštine Žabari, oglasio prodaju motokultivatora i automobila "mercedes" starog dve i po decenije da bi platio račune za struju

Socijalista Miodrag Filipović, koji je godinama bio predsednik opštine Žabari, na rubu je egzistencije, zbog čega je rešio da rasproda vozni park. Filipović je, naime, oglasio prodaju motokultivatora i automobila "mercedes" starog dve i po decenije.

- Hitno, na prodaju "mercedes 250" dizel, 1993. godište, istekla registracija pre dva meseca, dobro očuvan, ispravan. Hitno na prodaju motokultivator s prikolicom, kopačicom i alatom i priborom, "progres" Labin, 14 ks - stoji u oglasima koje je Filipović postavio na svoj Fejsbuk profil.

foto: Kurir

Jedan od meštana tvrdi da Filipović rasprodaje imovinu da bi platio račune za struju, telefon i imao nešto novca da preživi. To za Kurir potvrđuje i Angelina Filipović, rođaka ovog socijaliste. - Ostao je pre nekoliko godina bez posla, a nije stekao uslove za penziju. Teško živi, trebaju mu pare. Pa šta će, prodaje, motokultivator mu nije potreban, a za kola, šta znam, možda će kupiti neka manja - priča Angelina Filipović, koja inače živi u komšiluku ekspredsednika opštine Žabari.

foto: Kurir

Filipović nije bio dostupan za komentar ni na broju telefona koji je ostavio u oglasu, ali naša sagovornica tvrdi da broj nije isključen zbog neizmirenih obaveza, već da je u pitanju samo slab signal (?!).

Partijski drugovi Filipovića nisu upoznati s njegovim finansijskim problemima. - Šalite se?! Mića prodaje kola i motokultivator?! Prvi put čujem da teško živi. Ne mogu da verujem. On je dobar drug, godinama je bio predsednik opštine Žabari, ali nije se čovek žalio, ponosan je - kazao je u prvi mah počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i dodao da će da proveri o čemu je reč i da urgira u SPS da se Filipoviću pomogne: - Videćemo u čemu je problem, odmah ću da prenesem ljudima u partiji, pa da Mići nekako pomognemo. Ne znam kako, da li kupovinom tih kola ili na neki drugi način.

Filipović je do zaključenja ovog broja ostao nedostupan za komentar.

Kurir.rs/B.Bojić/Foto:Facebook

Problematično asfaltiranje Uvećavao sebi platu Protiv Miodraga Filipovića policija je septembra 2015. Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu podnela krivičnu prijavu. Osumnjičen je da je uticao na ovlašćeno lice Direkcije za izgradnju da izda ovlašćenja predsednicima devet mesnih zajednica s teritorije ove opštine za sprovođenje postupka javnih nabavki male vrednosti za asfaltiranje ulica u ovim mestima. Na taj način je za tri preduzeća, kako su tada navodili mediji, omogućeno pribavljanje koristi od oko 35.000.000 dinara.

Osumnjičen je i da je za asfaltiranje ulica u Žabarima naneta šteta opštini od 4.000.000 dinara. Filipović je bio osumnjičen i da je uticao na Komisiju za kadrovska pitanja, neovlašćeno uvećao sebi platu i pribavio protivpravnu korist od 815.252 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track