Najnovije vesti

POSLANICI U KLUPAMA NAKON PAUZE ZA VIKEND: Skupština o amandmanima na Predlog zakona o ratnim memorijalima
Foto: Zorana Jevtić

Radno u Parlamentu

POSLANICI U KLUPAMA NAKON PAUZE ZA VIKEND: Skupština o amandmanima na Predlog zakona o ratnim memorijalima

Politika

Narodna Skupština počela je danas rad raspravom o amandmanima na Predlog zakona o ratnim memorijalima.

foto: Dado Đilas

Na predlog tog zakona podneto je 583 amandmana, a u Skupštini prisustvuje ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Poslanica Dveri Marija Janjušević je kazala da predlog tog zakona ima nepotpun naziv i da bi ga trebalo preimenovati i upodobiti u Zakon o ratnim memorijalima Republike Srbije.

foto: Dragana Udovičić

"Kada ne može da piše srpski memorijali, neka piše onda memorijali Republike Srbije, jer ne smemo da dozvolimo da se bilo šta podrazumeva. Ovako ćemo izbeci dalje dileme ako do njih dođe", rekla je Janjuševićeva.

Na dnevnom redu su i ;predlozi zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u odredjenim delatnostima, izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, kao i zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, koje je podnela Vlada Srbije.

Poslanici razmatraju i izmene i dopune Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica i Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, koje je takodje podnela Vlada Srbije. Razmatraće se i predlozi zakona o potvrđivanju nekoliko sporazuma, medju kojima su sporazum Srbije ;i Rusije o socijalnoj sigurnosti, Srbije i Slovenije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, Srbije i Grčke o socijalnom osiguranju.

foto: Fonet

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrdjivanju Memoranduma o razumevanju vlada Srbije i Australije o zapošljavanju članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja.

Poslanici razmatraju i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije koji je podnela poslanička grupa Srpska napredna stranka.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...