Najnovije vesti

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE IZRIČITO O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Rešenje za KiM ne može da bude priznanje nezavisnosti
Foto: Printscreen/Prva

Priština nema volje za postizanje kompromisa, ističe Ivica Dačić

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE IZRIČITO O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Rešenje za KiM ne može da bude priznanje nezavisnosti

Politika

Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

foto: Printscreen/Prva

Dačić smatra da smo još daleko od konačnog rešenja i raspisivanja referenduma u Srbiji, te da se mora tragati za rešenjima. Posle sastanka u Briselu srpske i prištinske delegacije sa Federikom Mogerini, svi su saglasni da po pitanju KiM postoje mogućnosti oko konačnog rešenja, kazao je Dačić i dodao da je takođe konstatovano da bi i jedna i druga strana trebala da učine dodatne napore da se dođe do rešenja.

Dačić je kazao da je na tom sastanku postignuta saglasnost oko toga da pregovori treba da se intenziviraju, te da je potrebno sve probleme rešavati u miru.

foto: Predsedništvo Srbije

"Bilo je opasnosti, najveća opasnost je bila prilikom incidenta sa Markom Đurićem. On je sada zajedno sa nama sedeo na sastancima, a setite se kako su se prema njemu ponašali. Time su hteli da pokažu da su oni glavni", kazao je šef srpske diplomatije.

foto: Zorana Jevtić

On je ocenio da su opasni momenti i pretnje miru izazvane prištinskim insistiranjem da Beograd prizna nezavisnost Kosova.

foto: Beta/European Council/Tashana Batista

"Ta pretnja govori o tome da oni neće kompromis, već hoće da Beograd prizna nezavisnost Kosova ili da oni vojnom akcijom zauzmu sever Kosova i Metohije", istakao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva/Foto: Printscreen/TV Prva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...