BORIS TADIĆ: Vlast na čijem čelu sam bio je gradila pravnu državu
Foto: Zorana Jevtić

odgovor dačiću

BORIS TADIĆ: Vlast na čijem čelu sam bio je gradila pravnu državu

Politika -

BEOGRAD - Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je Srbija danas zemlja "u kojoj je vlast u sprezi sa organizovanim kriminalom i kriminalcima svih sfera" i da u takvoj zemlji "Šarići, Miše Banane ili Dačić kao njihov prijatelj i javni podržavalac, nemaju razloga za strah".

Reagujući na izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da bi "bivša vlast na čelu sa Tadićem, trebalo da se trese zbog hapšenja Miše Banane", Tadić je rekao da je vlast na čijem je čelu bio kao predsednik Srbije "gradila pravnu državu, ostvarivala svetske rekorde po zapleni narkotika i u medjunarodnoj saradnji ostvarivala globalne uspehe u borbi protiv organizovanog kriminala".

"U Vučićevoj Srbiji vlast podržava organizovani kriminal, umesto da se bori protiv njega. Naravno da se Dačić ne trese u vreme Vučićeve vlasti u kojoj su i zatvorene istrage započete u našem mandatu protiv šefova narkokartela, pa i istraga o mogućoj povezanosti Dačića s Mišom Bananom", naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

foto: Dragana Udovičić, Beta, Mladen Šurjanac

On je dodao da je Srbija danas "jedina evropska zemlja koja se nalazi na medjunarodnoj crnoj listi zemalja osumnjičenih za finansiranje globalnog terorizma i pranje novca" kao i da se u domaćim sudovima "optuženi za organizovani kriminal ne oslobadjaju utvrdjivanjem nevinosti već fingiranim zastarevanjem postupaka".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas, povodom navodnog hapšenja Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana u Brazilu, da je sedeo sa njim u kafani, ali kako je rekao, mnogo pre nego što je bilo ko mogao da kaže bilo šta loše o tom čoveku.

"Pošto je taj čovek vezivan i za odnose sa mnom, ja sam bio najsrećnjiji i kada se Šarić predao, jer će svi moći da odgovore i pitaju šta imaju o raznim izmišljotinama o meni", kazao je Dačić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track