VRH SPS OKRENUO LEĐA KOLEGI IZ ŽABARA: Socijalisti obećali pomoć, a Fića i dalje siromah!
Foto: Printskrin/Facebook

Tvrdice

VRH SPS OKRENUO LEĐA KOLEGI IZ ŽABARA: Socijalisti obećali pomoć, a Fića i dalje siromah!

Politika -

Miodrag Filipović i dalje rasprodaje imovinu kako bi skrpio kraj s krajem, a partijski drugovi ostali na praznim obećanjima

Socijalista Miodrag Filipović, inače dugogodišnji predsednik opštine Žabari, i dalje kuburi s nemaštinom, a partijski drugovi, uprkos javnim obećanjima, ne samo da mu nisu pomogli već ga nisu ni pozvali telefonom.

Prošle je skoro dve nedelje otkad je Filipović zbog dugova za struju i telefon objavio oglas da prodaje stari "mercedes" i motokultivator i otkad su gotovo svi istaknuti funkcioneri SPS javno najavili da će drugu Fići, kako ga svi u partiji od milošte zovu, hitno pomoći da prebrodi tešku materijalnu situaciju. Međutim, Filipovića se, kako nam je sam rekao, do juče niko od njih nije setio ni da pozove.

- Dostojanstveno podnosim svoju situaciju. Neću nikoga ni da pljujem ni da krivim, ali da sam svima pomagao dok sam mogao, istina je. Nikada nisam tražio da mi vrate. Sad živim od onoga što imam. Imam familiju, a ostalo me samo čini razočaranim. Pisali su da imam avione i kamione, a od toga nemam ništa, a pitanje je šta oni imaju - ispričao nam je Filipović.

Iz vrha SPS stižu samo nove reči podrške.

- Nek se Fića strpi malo - poručuje Mrkonjić i objašnjava šta Filipović treba da očekuje:

foto: Zorana Jevtić

- Meni i čudi da ga kao iskusnog čoveka nisu negde angažovali. Imam i lično iskustvo sa modernim socijalistima, koji misle da sve znaju, a ne znaju ništa. Pa ja ne očekujem da me Dačić sutra zaposli. Ali da ne ulazim u to šta ja očekujem od njih. Predsednik Dačić je javno rekao da će ga zvati. Očekujem da ćemo to sutra ili prekosutra rešiti. Njemu u stvari treba posao. I predsednik Izvršnog odbora SPS Vladan Zagrađanin za Kurir obećava da će zvati saborca u nevolji.

foto: Marina Lopičić

- Zvaću mog prijatelja i druga da dođe do Beograda i da zajednički to sredimo, kao što je rekao predsednik Dačić, sve da uradimo što nam je na raspolaganju. Fića je ljudina i veliki socijalista i takvog čoveka niko ne sme da zaboravi - poručuje prvi operativac socijalista.

Član Predsedništva SPS Novica Tončev ponovo je kritičan prema partijskim drugovima:

- Nemam ni njegov broj, ali kao što sam rekao, ja sam spreman da mu pomognem, a drugi neće ni da ga zovnu.

Nema kupaca

"Mercedes" i dalje na prodaji

Filipović kaže za naš list da još nije prodao motokultivator i automobil "mercedes" star dve i po decenije.

foto: Kurir

- Nema još kupaca za to, ali nekako sam uspeo da skupim da platim račun za struju. Ispalo je smešno, jer sam skupljao dinar po dinar, pa sam preplatio za pet dinara. Sad oni meni duguju - kaže Filipović, koji je od 2008. do 2016. bio na čelu opštine Žabari.

Poslednja vest

SPS došao do Filipovića

Neposredno pred zaključenje ovog izdanja, redakciji se javio Vladan Zagrađanin sa obaveštenjem da je "partija rešila problem Filipovića", ne želeći da otkrije na koji konkretno način.

I. K./ Foto: Printskrin/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track