SOCIJALISTI POMAŽU, ALI SAMO POD PRITISKOM: Šina Fići pokrili minus u banci i obećali radno mesto
Foto: Printskrin/Facebook

Tvrdice Kurir naterao vrh SPS da pomognu kolegi iz Žabara

SOCIJALISTI POMAŽU, ALI SAMO POD PRITISKOM: Šina Fići pokrili minus u banci i obećali radno mesto

Politika -

Naknadna pamet Socijalisti pokazali "velikodušnost" da bi izbegli bruku, pošto su posetili Miodraga Filipovića tek posle opomene da ga čak ni pozvali nisu, iako su obećali da će pomoći drugu koji se borbi s nemaštinom

Socijalista Miodrag Filipović, koji je godinama bio predsednik opštine Žabari, a u poslednje vreme se borio s nemaštinom, dočekao je pomoć od partijskih drugova, koji su mu doneli nekoliko stotina evra i obećali radno mesto, ali tek posle reagovanja Kurira. Tu "velikodušnost" pokazali su da bi izbegli sopstvenu bruku, pošto su ekspresno poslali delegaciju u posetu Filipoviću tek posle opomene da ga čak ni pozvali nisu, iako su javno obećali da će drugu pomoći.

Kurir je, naime, objavio da je Filipović oglasio prodaju motokultivatora i automobila "mercedes" starog dve i po decenije, kako bi platio račune za struju, telefon... Tad su istaknuti socijalisti Branko Ružić, Milutin Mrkonjić i Novica Tončev, "zapanjeni" njegovim finansijskim problemima, kazali da će se hitno angažovati i pomoći. Filipović, međutim, našem listu u ponedeljak priznaje da ga ni pozvali nisu.

Od socijalista smo tražili objašnjenje i Mrkonjić se pravdao da "Fića treba malo da se strpi", a predsednik IO SPS Vladan Zagrađanin poručio da će se pomoći. Da bi izbegli sramotu i osudu javnosti, po principu naknadne pameti, brže-bolje su organizovali delegaciju koja će u poslepodnevnim satima obići Filipovića kako bi pokazali navodnu solidarnost. O tome svedoči i činjenica da je u poseti, osim potpredsednika IO SPS Đorđa Čabarkape, bio i potpredsednik Branko Ružić. On je, naime, posle posete Varvarinu, gde je bio u svojstvu ministra državne uprave i lokalne samouprave, "skokuno" i do Filipovića da usput obavi i ovaj partijski zadatak.

Ružić se odmah uveče pohvalio na Tviteru, gde je objavio fotografiju u društvu Filipovića. A usput je, bez ikakvog razloga, napao Kurir i nazvao nas "dušmanima". - Drugarstvo, solidarnost i ljubav prema socijalistima nikada nije bila upitna. Fića, Gojko, Sloba, Žika i Čabi. U inat dušmanima - napisao je Ružić.

foto: Printskrin Tviter

Filipović kaže da su ga iz stranke pozvali u ponedeljak po podne i ugovorili susret u jednom restoranu u Požarevcu. - Dugo godina smo drugovi, a u SPS je briga o čoveku uvek na prvom mestu. Rekli su mi da će pomoći u vezi sa poslom, da negde budem angažovan, tamo gde bude bilo prilike. Možda u nekom javnom preduzeću. Ali ne u Žabarima, verovatno u Beogradu. Kazali su da će za dva-tri dana sve biti regulisano, samo da prvo pogledaju, raspitaju se. Pomogli su i finansijski, da izmirim dugovanja u banci, da pokrijem dozvoljeni minus - kaže Filipović, ne želeći da precizira sumu.

B.Bojić/Foto:Printskrin/Facebook

Oglas I dalje prodaje "mečku" i motokultivator

foto: Kurir

Filipović kaže da ne odustaje od prodaje kola i motokultivatora jer su mu neophodna sredstva za život u iščekivanju obećanja partijskih drugova da će dobiti posao, a pošto je jednokratna novčana pomoć partijskih drugova pokrila dugovanje banci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track