OPOZICIONI GLAS SNAŽNO ZA GOVORNICOM NARODNE SKUPŠTINE Istraživanje Otvorenog parlamenta pokazalo: Zoran Živković najaktivniji poslanik!
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Nove stranke uvek u skupštinskoj klupi

OPOZICIONI GLAS SNAŽNO ZA GOVORNICOM NARODNE SKUPŠTINE Istraživanje Otvorenog parlamenta pokazalo: Zoran Živković najaktivniji poslanik!

Politika -

BEOGRAD - Za prvih šest meseci rada Narodne skupštine u 2018. godini, od 1. januara do 30. juna, najaktivniji poslanik bio je predsednik Nove stranke i član Kluba samostalnih poslanika, pokazalo je istraživanje Inicijative organizacije CRTA “Otvoreni parlament”.

foto: Beta/Miloš Miškov

Inicijativa koja od 2012. godine prati rad Narodne skupštine i informiše javnost o radu i aktivnostima poslanika nastavila je sa praćenjem rada parlamenta sa fokusom na stepen demokratičnosti i odgovornosti narodnih poslanika, a poslednji podaci pokazuju da je, sa 386 obraćanja, 9 predloženih zakona i 589 podnetih amandmana, od kojih su usvojena 34, upravo Živković dominirao za skupštinskom govornicom, što ga takođe čini i najaktivnijim poslanikom u opozicionim redovima.

foto: Beta/Miloš Miškov

Član je Poslaničkih grupa prijateljstva sa Poljskom, Crnom Gorom i Sjedinjenim Američkim državama, a zajedno sa kolegama Marinikom Tepić, Jovanom Jovanovićem, Aleksandrom Čabrajom i Sonjom Pavlović formirao je Klub samostalnih poslanika 31. maja prošle godine.

foto: Filip Plavčić

Posle formiranje Nove stranke 2012. godine i pauze u bavljenju politikom, narodni poslanik ponovo postaje posle izbora 2014. i od tada je zapažen kao jedan od opozicionih poslanika koji se najčešće mogu videti u skupštinskoj klupi, ali i oštar u kritici rada vladajućih stranaka.

foto: Fonet

Pored aktivnosti narodnih poslanika, na sajtu Otvorenog parlamenta istaknuto je i da su u aktuelnom skupštinskom sazivu, za nepuna 22 meseca, poslanici usvojili ukupno 89 zakona, ali većinu po hitnom postupku, dok su održane samo dve sednice sa “Poslaničkim pitanjima” na kojima su poslanici postavljali pitanja predstavnicima Vlade Srbije.

(Kurir.rs/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track