HIT IZJAVA RASIMA LJAJIĆA: Nisam toliko poludeo da sam sebe ocenjujem (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić

godinu dana vlade

HIT IZJAVA RASIMA LJAJIĆA: Nisam toliko poludeo da sam sebe ocenjujem (VIDEO)

Politika -

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da Srbija ima najveći interes za normalizaciju odnosa u regionu i da je prva dala impuls regionalnoj saradnji, jer su zemlje regiona drugi izvozni partner odmah posle EU.

On je rekao da se često u regionalnim odnosima napravi korak napred pa se desi incident koji nas vrati unazad.

"Ekonomski interes postoji da se sve barijere u trgovini, kretanju ljudi, roba, potpuno otkloni. Zemlje regiona su naš drugi izvozni partner posle EU. Imamo interes da se ti odnosi normalizuju, ali se svi još uvek bavimo temama iz devedesetih, a postoje osetljiva pitanja koja ne mogu lako da se reše", rekao je Ljajić.

Upitan koju ocenu sebi daje za rad u prethodnih godinu dana, šaljivo je odgovorio: "Nisam toliko poludeo da sam sebe ocenjujem".

"Naravno da uvek može više, bolje. Postoje stvari koje planiramo da uradimo, a nismo uradili, pokušavamo da ispravimo ono što je bilo loše, a da unapredimo ono što je dobro", rekao je Ljajić za TV Prva.

Upitan da li broji godine kao član Vlade Srbije rekao je kroz osmeh da broji i da ga je "pomalo sramota".

"Ovo je deveta vlada, a godine ne brojim. To je jedna od glavnih kritika koju mi upućuju da sam dugo u vladi. Nadam se da neću još dugo biti. Važno je da li sam nešto radio i kako sam radio, a ne koliko sam godina bio član Vlade. Možete biti dve godine i da napravite rezultat, a možete biti 22 godine i da ne napravite rezultat", pojasnio je Ljajić.

On je dodao da je u svim resorima u kojima je radio ostavio neki rezultat.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track