DAČIĆ IZBIO PRIŠTINI SVE ADUTE IZ RUKU: Na ofanzivu CRNO NA BELO iz Beograda Pacoli odgovara jadikovkama na Tviteru i Fejsu
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije, Profimedia

na vest o povlačenju priznanja Kosova od strane papue Nove Gvineje

DAČIĆ IZBIO PRIŠTINI SVE ADUTE IZ RUKU: Na ofanzivu CRNO NA BELO iz Beograda Pacoli odgovara jadikovkama na Tviteru i Fejsu

Politika -

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli oglasio se danas, kao što po pravilu čini u poslednje vreme na vest o povlačenju priznanja Kosova od strane neke države, ovaj put - Papue Nove Gvineje.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je u četvrtak da je ta zemlja povukla priznanje, a Pacoli, kao i u ranijim slučajevima, na Fejsbuku piše da je to kleveta.

foto: Profimedia

Dačić je nedavno rekao da Pacoli na zvanične note o povlačenju priznanja odgovara, kako jedino i može, tvitovima i postovima na Fejsbuku. Pacoli sad tvrdi da ministar Dačić nije pokazao javnosti notu, već "dokument gde se priprema za skicu priznanja".

Pacoli je odbacio kao "falsifikat i izmišljotinu" navode ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je Papua Nova Gvineja povukla priznanje nezavisnosti Kosova."Dačić je odlučio da ponovo nastavi sa izmišljotinama i falsifikatima u odnosu na Kosovo. Posle prethodnih falsifikata koji su mu se vratili kao bumerang, on je predstavio dokument koji je pripremljen ko zna gde o navodnom povlačenju priznanja", napisao je Pacoli na fejsbuku.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

On je kazao da Kosovo kroz svoju diplomatsku službu održava stalne kontakte sa svim zemljama sveta, uključujući i Papuu Novu Gvineju. "Klevete Dačića se sada smatraju odvratnim, posebno nakon slučaja Liberije, Gvineje Bisao, Gane. Kosovo će u narednim danima putem diplomatskih kanala sve ovo potvrditi i nastaviće nezaustavljivo da jača i konsoliduje se kao država, želeo to Beograd ili ne", naveo je Pacoli.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Ministar spoljnih polsova Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je Papua Nova Gvineja poništila odluku iz oktobra 2012. godine o priznanju Kosova kao nezavisne države. "To je šesta zemlja koja je povukla priznanje Kosova. Tih šest zemalja ima površinu od 800.000 kvadratnih kilometara, 25 miliona stanovnika, i ima šest od 193 glasa u UN", kazao je Dačić u Subotici na ceremoniji obeležavanja godinu dana rada Vlade u mandatu premijerke Ane Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track