PREMIJERKA SRBIJE SA VICEPREMIJEROM BELORUSIJE: Prijateljski odnosi dveju zemalja bez otvorenih pitanja
Foto: Vlada Srbije

delegacija srbije u sofiji

PREMIJERKA SRBIJE SA VICEPREMIJEROM BELORUSIJE: Prijateljski odnosi dveju zemalja bez otvorenih pitanja

Politika -

SOFIJA - Premijerka Srbije Ana Brnabić i prvi potpredsednik Vlade Belorusije Vasilij Matjuševski ocenili su danas u Sofiji da su odnosi dve zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja, kao i da postoji interes za jačanje saradnje u mnogim oblastima, prvenstveno u ekonomiji.

Na sastanku na marginama Samita Kina i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji se sutra održava u Sofiji, Brnabić i Matjuševski su razgovarali o unapređenju saradnje dve zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

"Srbija je izuzetno zahvalna za čvrstu podršku koju Belorusija daje očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje", kazala je Ana Brnabić.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji u oblasti poljoprivrede, nauke i prosvete.

Brnabić i Matjuševskij saglasili su se da je saradnja Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope izuzetno važan mehanizam saradnje koji će dodatno ojačati i ubrzati ukupan ekonomski razvoj svih zemalja koje u tome učestvuju.

U saopštenju se navodi da je u 2017. obim trgovinske razmene dve zemlje bio 103,5 miliona dolara, što je rast od 30,2 odsto u odnosu na 2016, dok je u prvih pet meseci 2018. razmena porasla za 5,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 43,8 miliona dolara.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track