Najnovije vesti

MARKOVIĆ (SPS): Između Srbije i Republike Srpske ima tu neka granica, koja je privremena...
Foto: Stefan Jokić

kongres partije

MARKOVIĆ (SPS): Između Srbije i Republike Srpske ima tu neka granica, koja je privremena...

Politika

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Predrag Marković izjavio je da je za Srbiju Banjaluka zapadna prestonica svih Srba.

 

"Tu ima neka granica, koja je privremena. Predsedik Srpske Milorad Dodik sa svima nama će se potruditi da je izbiršemo. To je nije nacionalizam, već evropska integracija", rekao je Marković, obraćajući se na Kongresu Socijalističke partije RS u Banjaluci.

 

Prema njegovim rečima, Srbija i RS su isto. Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović izjavio je da su ekonomski razvoj i socijalna pravda važne za gradjane Srbije i Republike Srpske. Prema njegovim rečima, socijalisti u Srbiji i RS imaju veoma dugu i bogatu saradnju, a da im je zajednički cilj bolji život gradjana, kao i da Srbija i RS budu zajedno.

 

Kongresu SP-a su, osim rukovodstva i članstva te stranke, prisustvovali i predsednik SNSD-a Milorad Dodik, zamenik predsednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, kao i predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

U svom govoru Dodik je rekao da BiH "nije država već teritorija, a da suverenitet pripada entitetima".

 

On je ocenio da je RS, uprkos svim teškoćama, ostala stabilna i samoodrživa, kao i da jedina u BiH moće da funkcioniše bez medjunarodnog intervencionizma.

"Stranci su nam priznajući BiH nametalali svoju volju, satanizujući Srbe. Moramo odbaciti bh. unitarizam, jedino pristajemo na savezništvo sa Srbijom", naglasio je Dodik.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...