INTERVJU ZORAN ŽIVKOVIĆ: Poslanici vlasti su obični tasteri!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Nove stranke zvanično najaktivniji parlamentarac

INTERVJU ZORAN ŽIVKOVIĆ: Poslanici vlasti su obični tasteri!

Politika -

Predsednik Nove stranke i član Kluba samostalnih poslanika Zoran Živković kaže da mu prija što je poneo titulu najaktivnijeg poslanika u prvih šest meseci rada skupštine ove godine, a prema istraživanju Inicijative organizacije CRTA "Otvoreni parlament".

- Ali, nema razloga za slavlje jer moj posao i jeste da budem aktivan u parlamentu. I u ranijim sazivima sam uvek bio među prva tri. Poslanik je dužan da prati život u Srbiji i reaguje na zakonske predloge.

Imate dug staž u politici. Kako to da neko od mlađih opozicionara nije aktivniji u Skupštini od vas, zar "na mlađima svet ne ostaje"?

- Tja! Tačno je da "na mlađima svet ostaje, ali u našem narodu ima još poslovica, kojim mogu da odgovorim poput - "bez starca nema udarca". Možda mlađima iz opozicije, onima koji su po prvi put u Skupštini, treba više vremena da se aklimatizuju na rad u parlamentu. Dok su poslanici vlasti samo tasteri, rade šta im naredi kafe kuvarica njihovih šefova.

Šta se dešava sa idejom o zajedničkom nastupu opozicije, savezu, ujedinjenju?

- Žao mi je što se kasni sa realizacijom, što se sa tom inicijativom nije otišlo dalje od ideje. Srbiji je potreban savez opozicije koji bi bio više od koalicije, a manje od ujedinjenja, a koju bi povezivali zajednička politička platforma i bliski politički ciljevi.

Kažete da sve to predugo traje. Ko koči realizaciju?

- Iskreno, sa mnom niti sa bilo kim iz Nove stranke niko od inicijatora ideje o savezu opozicije nije razgovarao. Nagađam da su razlozi za kašnjenje to što se razmatra da li da u savezu budu svi iz opozicije ili samo ideološki bliski.

(Kurir.rs/B.Bojić/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track