VUČIĆ SA DRŽAVNIM SEKRETAROM SAD: Pohvala predsedniku Srbije zbog zalaganja za mir na Zapadnom Balkanu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanak u Predsedništvu Srbije

VUČIĆ SA DRŽAVNIM SEKRETAROM SAD: Pohvala predsedniku Srbije zbog zalaganja za mir na Zapadnom Balkanu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Pit Maroko ocenili su danas u Beogradu da se pozitivan trend odnosa Srbije i SAD "vidi kroz širok dijapazon zajedničkih interesa".

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je istakao da ceni posvećenost i podršku američke administracije rešavanju pitanja Kosova i Metohije, izrazivši uvrerenje da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona, saopštilo je Predsedništvo Srbije posle sastanka. On je rekao da Srbija i SAD nastavljaju putem produbljivanja svojih bilateralnih odnosa i da su posete američkih zvaničnika dobra prilika da se podsetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih veza, navedeno je u saopštenju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je saopšteno, američki zvaničnik Maroko je rekao da ceni zalaganje predsednika Vučića za mir i stabilnost u regionu i doprinos koji daje u međuetničkom dijalogu na Zapadnom Balkanu. Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara je rekao i da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformama, neophodnim za pristupanje Evropskoj uniji.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je ocenio da Srbija preduzima značajne korake u borbi protiv ekstremizma i terorizma, i da u toj oblasti vidi velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja.

Srpski predsednik i zvaničnik Stejt departmenta su se saglasili da je stota godišnjica od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom značajan jubilej i prilika da se obeleži prijateljstvo izmedju srpskog i američkog naroda.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track