DAČIĆ UVEK ZADUŽEN ZA POŠALICU: Gde se mi skupimo, mora da bude kurcšlus! A vi ili ćete nas primiti u EU ili ćete se raspasti!
Foto: Fonet Marija Đoković

Šef diplomatije nasmejao pričom o narodima Zapadnog Balkana

DAČIĆ UVEK ZADUŽEN ZA POŠALICU: Gde se mi skupimo, mora da bude kurcšlus! A vi ili ćete nas primiti u EU ili ćete se raspasti!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ni skup posvećen Berlinskom procesu u Londonu, na kojem su se okupili svi iz regiona Zapadnog Balkana, nije mogao da prođe bez, kako kaže, "kurcšlusa".

foto: AP

''Potvrdilo se da, gde god se okupe svi iz regiona, dođe do nekog kuršlusa. Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson nije ni došao na skup jer je podneo ostavku. Da odemo i u neke druge zemlje'', rekao je šaleći se Dačić na konferenciji o odnosima Srbije i Albanije, u organizaciji agencija Tanjug i ATA.

On se ''izvinio'' zvaničniku Evropskog parlamenta Eduardu Kukanu.

''Ja sam već rekao, ili ćete nas primiti u EU, ili ćete se raspasti'', rekao je Dačić.

On je dodao da je prioritet delovanja Srbije opstanak i poštovanje prava srpske zajednice i očuvanje kulturne baštine i imovine Srpske pravoslavne crkve na Kosovu. Rekao je da se Beograd snažno zalaže za dijalog s Prištinom, pošto pregovarački proces nema alternativu, ali da Srbija neće dozvoliti da je neko ponižava i ruši.

foto: Beta

On je istakao da, za razliku od nekih zapadnih partnera, Srbija ne gleda na pitanje Kosova kao na rešenu stvar, već da se samo kroz dijalog može doći do rešenja.

"Prioritet delovanja Srbije predstavlja opstanak i poštovanje prava srpske zajednice, njen ekonomski razvoj, očuvanje kulturne baštine i imovine Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Fonet/Marija Đoković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track