ŽIVKOVIĆ O OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI ZA POBUNU JSO: To je bila predigra za ubistvo Đinđića za koju je neko morao da odgovara!
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

ŽIVKOVIĆ O OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI ZA POBUNU JSO: To je bila predigra za ubistvo Đinđića za koju je neko morao da odgovara!

Politika -

Specijalni sud oslobodio je pripadnike JSO, navodeći da nema dokaza da je bila reč o pobuni, već o protestu, a komentarišući ovu odluku, lider Nove stranke Zoran Živković za Kurir podseća da je jedinica i tada imala podršku iz DOS, te da je tadašnji predsednik Jugoslavije Vojislav Koštunica rekao da je u pitanju bio "sindikalni protest, kao što lekari štrajkuju stetoskopima, tako i JSO tenkovima".

"Naravno da je pobuna JSO bila nešto za šta neko treba da odgovara, to je bio sraman čin, predigra za ubistvo Đinđića. Ja sam bio u saveznoj vladi, a to je jedinica u sastavu MUP Republike Srbije. Čim se to desilo, ja sam otišao u njihovo sedište u Kuli, ali nisu hteli da razgovaraju sa mnom, odbili su komunikaciju sa bilo kim. Iskoristili su situaciju kada je Zoran Đinđić kao premijer bio van zemlje da počnu celu pobunu. Đinđić kao predsednik Vlade nije mogao da im se suprotstavi, jer nije bilo jasno na čijoj strani je deo srpskoj policije, na čijoj vojska, na čijoj službe bezbednosti", objašnjava Živković.

On dodaje i da je aktuelna vlast u proteklih 5-6 godina "abolirala mnoge kriminalce", pa i ovu presudu smatra logičnim nastavkom.

"Vučić vraća Srbiju u 90-te godine i pokazuje da je spreman da oko sebe okupio najgore kriminalce kako bi očuvao svoju vlast. To je isto pokušao i Milošević, pa nije uspeo, tako da pozivam građane Srbije da i ovu presudu shvate kao kamičak u mozaiku vraćanja Srbije u 90-te i da obave svoj deo posla, a to je da glasaju za one koji će Srbiju povesti napred, a posao nas političara je da se tučemo, rizikujemo, stradamo ako treba, ali da se izborima za prava građana", zaključuje Živković.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track