Najnovije vesti

PREMIJERKA SRBIJE U GRUZIJI: Brnabićeva govori o javnoj upravi pred učesnicima iz više od 90 zemalja sveta
Foto: Reuters

Prva zvanična poseta

PREMIJERKA SRBIJE U GRUZIJI: Brnabićeva govori o javnoj upravi pred učesnicima iz više od 90 zemalja sveta

Politika
08:14h

TBILISI - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas i sutra boraviće u prvoj zvaničnoj poseti Gruziji i sastati se sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Premijerka će razgovarati o saradnji Srbije i Gruzije sa gruzijskim kolegom Mamukom Bahtadzeom, predsednikom Gruzije Georgijem Margvelašvilijem i predsednikom gruzijskog parlamenta Iraklijem Kobakhidzeom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade Ana Brnabić govoriće i na petom globalnom samitu Partnerstva za otvorenu upravu (TheOpenGovernmentPartnership), koji se u sredu, 18. jula, održava u Tbilisiju.

Partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja najveću međunarodnu inicijativu iz oblasti otvorene uprave, a Srbija u njoj učestvuje od 2012. godine.

Osnovne vrednosti koje partnerstvo promoviše su borba protiv korupcije i jačanje demokratskih institucija, sloboda informisanja, fiskalna transparentnost, efikasne usluge za građane i digitalizacija i otvaranje podataka. Ove vrednosti predstavljaju i opšti cilj reforme javne uprave u Republici Srbiji.

Učesnici iz više od 90 zemalja sveta, među kojima i Srbija, predstaviće rezultate u oblasti otvorene uprave.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Reuters)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...