BOSANCI LJUTI NA MILOMIRA MARIĆA: Traže zabranu prenosa Ćirilice!
Foto: Zorana Jevtić

iznervirao ih

BOSANCI LJUTI NA MILOMIRA MARIĆA: Traže zabranu prenosa Ćirilice!

Politika -

Regulatorna agencija za komunikacije provodi postupak vezan za navodni govor mržnje u emisiji „Ćirilica“, koja se emituje na televiziji "Heppy" a koja se na području BiH emituje na banjalučkoj ATV, potvđeno je iz RAK-a.

Iz RAK-a su istakli da je već pokrenut postupak zbog ranijih emisija "Ćirilice".

"Što se tiče ranije emitovanih emisija "Ćirilice", Regulatorna agencija za komunikacije je primila brojne prigovore, te u skladu sa svojim nadležnostima provodi postupak i ispituje osnovanost prigovora, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, istakli su iz RAK-a.

U emisiji „Ćirilica“, koja je emitovana dan pre obeležavanja 23.godišnjice od ratnih dešavanja u Srebrenici, urednik i voditelj Milomir Marić ugostio je osuđene ratne zločince Vojislava Šešelja i Vinka Pandurevića, te Tomu Kovača, koji je optužen za ratne zločine, ali je nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu.

„Što se tiče ranije emitovanih emisija 'Ćirilice', Regulatorna agencija za komunikacije je primila brojne prigovore, te u skladu sa svojim nadležnostima provodi postupak i ispituje osnovanost prigovora, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, istakli su iz RAK-a.

(Kurir.rs/NAP/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track