VUČIĆ I TAČI OČI U OČI? Sastanak u Briselu moguć bez Federike Mogerini
Foto: Beta/Zucchi Enzo

uoči nove runde pregovora

VUČIĆ I TAČI OČI U OČI? Sastanak u Briselu moguć bez Federike Mogerini

Politika -

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da se na sutrašnjem sastanku u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine razgovarati o napretku u postizaju sporazuma o celovitoj normalizaciji odnosa, ali i o intenziviranju rada na sveobuhvatnom sporazumu.

Maja Kocijančić je potvrdila da će se visoka predstanica EU Federika Mogerini sutra ujutro u Biselu sastati sa predsednicima Vučićem i Tačijem u okviru dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

"Oni će razgovarati o napretku na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji i o sledećim koracima potrebnim da se rad na sporazumu intenzivira", rekla je Kocijančić.

Ona je navela da će sutrašnja runda razgovora početi odvojeni sastanicima Federike Mogerini sa obe delegacije nakon čega će uslediti trilaterani sastanak. Kocijančić je navela mogućnost razgovora u različitim formatima i bez prisustva Federike Mogerini tokom sutrašnjeg dana. Kocijančić, međutim, nije mogla da potvrdi da li će uskoro biti održana još jedna runda razgovora predsednika Srbije i Kosova.

"Za nas je važno da je rad u toku i da su kontakti redovni", navela je Kocijančić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/European Council/Tashana Batista)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track