PREDSEDNIK SAVEZA SRBA IZ REGIONA MIODRAG LINTA: Krstajić nije smeo da lajkuje Raketića sa Tompsonom!
Foto: Zorana Jevtić

Reagovanje

PREDSEDNIK SAVEZA SRBA IZ REGIONA MIODRAG LINTA: Krstajić nije smeo da lajkuje Raketića sa Tompsonom!

Politika -

Smatram da selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ne bi trebao više da lajkuje nijednu fotografiju Ivana Rakitića na društvenim mrežama jer ustašu Tompsona smatra jedinim kraljem u Hrvatskoj.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je doček fudbalera Hrvatske u Zagrebu, sa Svetskog prvenstva u Rusiji, još jednom potvrdio da je njihov idol dokazani srbomrzac i otvoreni sledbenik ustaštva Marko Perković Tompson. Dobro je poznato da su igrači Hrvatske gotovo posle svake utakmice na Svetskom prvenstvu pevali pesme najveće hrvatske zvezde koja, između ostalog, peva o klanju Srba u pesmi "Jasenovac i Gradiška Stara".

- Igrači Hrvatske sa svojim trenerom pevali su, između ostalih, i druge pesme Marka Perkovića Tompsona u kojima se veliča ustaštvo i ustaška ideologija. U pitanju su pesme, "Lijepa li si" koja je uspomena na granice Hrvatske iz vremena NDH; "Bojna Čavoglave" počinje sa ustaškim pozdravom Za dom spremni i poziva na obračun sa četnicima i srpskom bandom, "Pukni puško" je posveta ustaškoj himni "Puška puca", a u pesmi "Geni kameni" izražava se žalost zbog propasti NDH 1945.godine - istakao je u obraćanju javnosti Linta.

Prema Linti važno je naglasiti da se na kraju zvanicčnog programa dočeka u Zagrebu na binu popeo Marko Perković Tompson koji je zajedno sa igračima otpevao proustašku pesmu "Lijepa li si".

zajednicka slika
zajednicka slikafoto: Printscreen/Instagram

Zatim je najbolji igrač svetskog prvenstva Luka Modrić, u ime ostalih hrvatskih igrača, javno rekao da imaju specijalnu želju da im Marko Perković Tompson na bini otpeva još jednu proustašku pesmu "Geni kameni". Prije toga Tompson je pravio društvo hrvatskim igračima tokom višečasovne vožnje otvorenim autobusom od zagrebačkog aerodroma do Trga Bana Jelačića.

Navedene činjenice, kao i mnoge druge, jasno pokazuju da izmedu Tompsona i igrača i selektora Hrvatske vlada velika ljubav. Stoga nije nikakvo iznenađenje kada drugi hrvatski igrač Ivan Rakitić, koji se navodno predstvalja kao prijatelj Srba, napiše post"Stigo kralj, jedan jedini!!!, misleći na Tompsona.

- Smatram da selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ne bi trebao više da lajkuje nijednu fotografiju Ivana Rakitića na društvenim mrežama jer ustašu Tompsona smatra jedinim kraljem u Hrvatskoj. Skandalozno je ali očekivano da je hrvatski selektor Zlatko Dalić u svom obraćanju prisutnim Hrvatima na Trgu bana Jelačića rekao da je medalju posvetio braniteljima koji su proterali pola miliona Srba i počinili brutalne zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima i time jasno pokazao da mu je motiv na Svetskom prvenstvu bila mržnja prema Srbima - poručio je on.

Linta se nada da ce Srbi i građani Srbije, uključujući Novaka Đokovića i sportske i druge javne ličnosti, konačno shvatiti da je zaista nemoralno i nečasno navijati za ovakvu Hrvatsku.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track