TAČI SE DOBRO NAMUČIO U BRISELU: Ovaj sastanak s Vučićem bio mi je najteži u poslednjih 6 godina
Foto: Twitter/Maja Kocijancic

nova runda za nekoliko nedelja

TAČI SE DOBRO NAMUČIO U BRISELU: Ovaj sastanak s Vučićem bio mi je najteži u poslednjih 6 godina

Politika -

Današnji sastanak sa Aleksandrom Vučićem bio mi je najteži u poslednjih šest godina, rekao je predstavnik prištinske delegacije u Briselu Hašim Tači.

Tači je to izjavio nakon sastanka oči u oči sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Sastanak je bio kratak, ali je bio veoma težak. Najteži u poslednjih šest godina. Predstojeći sastanci će biti još teži", rekao je Tači.

Podsetimo, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači razmotrili su danas u Briselu napredak u razgovorima o okvirima za pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je saopštila Evropska komisija posle sastanka, dogovoreno je da se nova runda političkog dijaloga na najvišem nivou održi za nekoliko nedelja kako bi nastavili rad na tome.

Inače, predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i premijer Ramuš Haradinaj su nakon sastanka sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini izjavili da će Kosovo danas dobiti pozitivnu odluku Evropske komisije o liberalizaciji viza.

"Danas će biti jedna vrlo dobra vest za Kosovo. Komesar Avramopulos će dati pozitivnu preporuku za liberalizaciju viza. To je prvi istorijski korak. Bili smo zajedno sa Mogerinijevom kako bismo iskazali naše opredeljenje za dijalog i da smo jedinstveni. Od dijaloga očekujemo da obezbedimo sedište u Ujedinjenim nacijama", kazao je Veselji novinarima posle sastanka sa viskom predstavnicom EU.

Prethodni sastanak Vučića i Tačija bio je 15. juna u Briselu.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Twitter, Maja Kocijančić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track