Najnovije vesti

ZAHTEV POSLANIKA MARKOVIĆA (SNS) U SKUPŠTINI: Ostavke za predsednike opština ako su od novca građana tužakali sopstvenu državu
Foto: Marina Lopičić

Posle posete Istanbulu

ZAHTEV POSLANIKA MARKOVIĆA (SNS) U SKUPŠTINI: Ostavke za predsednike opština ako su od novca građana tužakali sopstvenu državu

Politika

BEOGRAD - Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković pozvao je danas u Skupštini Srbiji predsednike opština Paraćin, Šabac i Čajetina da podnesu ostavke ukoliko se utvrdi da su o trošku građana boravili u Istanbulu gde su, kako je rekao, Savetu Evrope, "tužakali" sopstvenu državu.

Marković je zatražio od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se utvrdi ko je finansirao put predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića, gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića koji su, kako kaže, 28.juna prisustvovali sednici Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

Marković je insistirao da se ispita da li su oni u Istanbulu, kako kaže, blatili sopstvenu državu,podnoseći sulude žalbe Komitetu, o trošku građana ili su imali sponzora.

"Ako se pokaže da su platili put sredstvima iz budžeta, neophodno je da podnesu ostavke na svoje funkcije", izričit je Marković.

On je nazvao presedanom podnošenje žalbi protiv svoje države i upitao po kojim odredbama Statuta gradova i opština su trojica funkcionera to uradili.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...