Ponovo ubijaju Srbe na Kosovu!

Kraj nadzirane nezavisnosti

Ponovo ubijaju Srbe na Kosovu!

Politika -
Kosovski Srbi u panici zbog ubistva povratničke porodice Jevtić u Talinovcu kod Uroševca, Beograd apeluje na međunarodnu zajednicu da zaštiti naš narod

BEOGRAD - Albanska tortura bez nadzora!Ministar za KiM Goran Bogdanović najoštrije je osudio ubistvo bračnog para Jevtić - 55-godišnjaka Ljiljane i Milovana, koje se dogodilo u petak oko 22 sata u povratničkom selu Talinovac kod Uroševca. On je zapitao šta još Srbima treba da se desi da bi međunarodna zajednica i vlasti u Prištini počele da na adekvatan način brinu o srpskoj zajednici u pokrajini.- Nijedno ubistvo koje se dogodilo na Kosovu, gde su žrtve bili Srbi, nije rasvetljeno, niko nije sankcionisan zbog tih zločina i takva situacija ohrabruje ljude koji su spremni na takve zločine - rekao je ministar.Podsetimo, predstavnik povratničkog sela Talinovac kod Uroševca Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana ubijeni su u petak, u svojoj porodičnoj kući. Regionalni portparol kosovske policije iz Uroševca Agim Gaši rekao je da su Jeftići ubijeni iz neposredne blizine vatrenim oružjem kalibra 7,62 milimetara, sa po jednim ispaljenim metkom. Policija još nema ni osumnjičenog ni uhapšenog u vezi sa tim zločinom. Istražne radnje obavljene su u noći između petka i subote, forenzičari su nastavili juče ujutru rad u i oko kuće ubijenih u potrazi za dokazima, a tela supružnika su poslata na obdukciju u Prištinu.Državi sekretar Ministarstva za KiM Oliver Ivanović ukazuje da vlasti u Prištini nisu spremne da zaštite Srbe.- Očito da im je potrebno još dugo nadziranje i sankcionisanje lošeg ponašanja, jer je ovo rezultat veoma lošeg i opasnog ponašanja institucija - naveo je Ivanović.Dodatno zastrašeni ubistvom Jeftića, meštani Talinovca zatražili su evakuaciju. Povratnik u selo Branislav Milenković naveo je da srpske porodice žele da odu iz sela. On je kazao da tamo živi osam srpskih povratničkih porodica sa 17 članova i da su svi jako uznemireni.

Milovan Jevtić
Milovan Jevtić

Tela Jevtića pronašao AlbanacTela supružnika Ljiljane i Milovana Jevtića pronašao je jedan Albanac, koji je to javio komšiji ubijenih Bogdanu Đorđeviću.- Otišao sam u kuću Jevtića i video Milovana da leži u hodniku u krvi, a potom sam u kupatilu njihove porodične kuće našao njegovu suprugu Ljiljanu, takođe u krvi - ispričao je Đorđević. On je dodao je da je Ljiljana došla kod supruga u Talinovac pre nekoliko dana i da su Jevtići iza sebe ostavili sina i dve ćerke, koji žive u centralnoj Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track