Najnovije vesti

ŠEŠELJ PONOVO PECNUO MINISTARKU Srpski sektolog objašnjavao šta su karakondžule, a lider radikala izvalio: E, TO JE ZORANA! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić/Marina Lopičić

Varnice ne jenjavaju

ŠEŠELJ PONOVO PECNUO MINISTARKU Srpski sektolog objašnjavao šta su karakondžule, a lider radikala izvalio: E, TO JE ZORANA! (VIDEO)

Politika

Lider radikala Vojislav Šešelj ponovo je danas isprozivao ministarku saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zoranu Mihajlović, nazvavši je ni manje ni više nego karakondžulom!

 

foto: Printscreen

 

Šef Srpske radikalne stranke iskoristio je priliku da se nadoveže na izlaganje poznatog srpskog sektologa Dimitrija Pastuovića koji je objašnjavao delove srpske mitologije koji beleže termine poput vampira, drekavaca i karakondžula.

 

foto: Printscreen

 

"Ja ne tvrdim da vampiri postoje, već govorim o delu folklora, to pričaju ljudi, kažu knjige... Vampir koji se pominje u našem narodu nema veze sa holivudskim vampirom, lep, zgodan, visok, korpulentan...

 

 

 Vampir je drugačije biće, on je u srpskoj mitologiji pihtijasto biće koje nema kosti, nema meso, on, kako pričaju stari ljudi, prolazi kroz male rupe u grobu. Nisko je, ima oko metar i 20, metar i 30, karakondžula je žensko i pominje se u pričama kada zajaše čoveka, uhvati ga za vrat, za usta i vodi ga. Na jugu je zovu omaja", naveo je sektolog Pastuović, na šta je Šešelj odmah uskočio prozivkom na račun Mihajlovićeve.

 

foto: Fonet

 

On je tako, sasvim neprimereno, ministarku u jutarnjem programu televizije Hepi nazvao upravo karakondžulom, što kolokvijalno u našem jeziku ima pogrdno značenje.

 

foto: Printscreen

 

"A što da uništavamo karakondžule? Jedna se smeni, druga se pojavi2, izvalio je Šešelj.

 

(Kurir.rs/Foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...