HUMANO: Miša Vacić platio struju majci i supruzi stradalih policajaca
Foto: Filip Plavčić

LEP gest

HUMANO: Miša Vacić platio struju majci i supruzi stradalih policajaca

Politika -

Predsednik Srpske desnice Miša Vasić izmirio je kompletan dug za struju, neposredno pre isključenja iste, Srbislavi Grandić, majci stradalog policajca-heroja Vladimira koji je izgubio život u jurnjavi sa razbojnicima, kao i supruzi pokojnog Nikole koji je takođe ubijen u uniformi.

Ovaj plemeniti gest dogodio se samo nekoliko dana pošto je Vacić prokomentarisao slučaj tragičnog samoubistva zbog duga za struju oca višečlane porodice, koji je potresao Srbiju, rekavši na društvenim mrežama kako Srbi ne smeju da gube glavu zbog toga, a ko ima sličan problem, nek se javi njemu.

– Iskreno, čula sam za to i stupila u kontakt sa Vacićem, ubeđena da je reč o dnevnopolitičkoj demagogiji. Nije postojao ni sekund pregovora, pošto je upoznat sa mojim slučajem, već je odmah krenuo u rešavanje problema. Posebno me je pogodila činjenica da Vacić, iako vodi ozbiljnu stranku, ne živi tajkunski. Bila sam mu u kući, videla da je to dom kao i moj, pa po mene je došao kolima koje su isto godište kao ona koja vozi moj drugi sin! – kaže Srbislava Grandić.

Vacić je istakao da ovo nije čin za razmetanje ili ličnu i političku promociju, već ljudska i viteška obaveza svakog od nas i podsetio da su slomu porodice Grandić, kao i mnogih drugih porodica, kumovali žuti lideri, koji se danas predstavljaju kao zaštitnici.

– Niko od njih se nije udostojio da pomogne kako treba porodici Grandić nakon pogibije Vladimira, već su je ostavili u dugovima i stiskali preko žutih banaka, ali su svi bili da se slikaju na groblju i od toga prave marketing. Tu je razlika između njih i mene, meni poziranje ne treba – kaže Vacić.

(Kurir.rs/Nacionalist/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track