LJAJIĆ: Sraman i neprimeren tvit Vjerice Radete
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

LJAJIĆ: Sraman i neprimeren tvit Vjerice Radete

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ocenio je kao sraman i neprimeren tvit poslanice SRS Vjerice Radete povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja "Majke Srebrenice".

"Nemam adekvatne reči kojom bi opisao taj tvit. Sramno i neprimereno. Trudiću se da ne koristim nijednu tešku reč jer, nažalost, taj virus nacionalizma koji je zahvatio, čini mi se, čitav svet u kombinaciji sa populizmom ponovo se vraća na Balkan", rekao je Ljajić upitan da li očekuje neku reakciju nadležnih i ispitivanje da li je reč o govoru mržnje i kako reagovati da se takve stvari ne bi širile.

Za razliku o drugih, dodaje, mi smo imali priliku da vidimo kako se to završilo 90-tih godina.

"Boriću se protiv te pošasti, nacionalizma i populizma koliko god budem mogao", kaže Ljajić i dodaje da veruje da će društvo smoći snage da izađe na kraj sa onim što se nudi kao glavna politička i društvena ideologija.

"Ne smemo zabijati glavu u pesak i tvrditi da toga nema. Naprotiv, mislim da je u čitavom regionu nacionalizam u porastu. A šta očekujem? Ne očekujem ništa, ne očekujem od bilo koga da povodom ovog tvita reaguje. Džaba nam bilo kakvo reagovanje, ako kao društvo ne smognemo snage da se sa tim izborima i na taj način sprečimo ovakve stvari", rekao je Ljajić posle sastanka sa kolegama iz regiona povodom odluke Prištine o trgovinskim barijerama za uvoz određenih prozivoda.

Poslanica i funkcionerka SRS Vjerica Radeta neprimereno je reagovala na svom tviter nalogu na vest o smrti Hatidže Mehmedović, koja je u Potočarima izgubila muža i dva sina.

"Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!", napisala je Radeta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track