PREDSTAVNICI SRPSKE LISTE POSLE SUSRETA SA VUČIĆEM: Još nema opipljivog rešenja za Kosovo koje bi se ponudilo građanima
Foto: Printscreen

otvoreno o položaju srba na kim

PREDSTAVNICI SRPSKE LISTE POSLE SUSRETA SA VUČIĆEM: Još nema opipljivog rešenja za Kosovo koje bi se ponudilo građanima

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici Srpske liste razgovarali su danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema rečima potpredsednika liste Igora Simića srpski predsednik obavestio ih je da trenutno nema rešenja za pitanje Kosova i Metohije koje bi bilo opipljivo i koje bi moglo da se ponudi građanima.

foto: RTS Printscreen

"O položaju našeg naroda na KiM razgovarali smo otvoreno. U tom tonu je i predsednik Srbije rekao da trenutno nema rešenja koje bi bilo opipljivo", preneo je Simić Tanjugu.

Na sastanku, koji je inače trajao više od četiri sata, je pre svega bilo reči o političko-bezbednosnoj situaciji i teškom položaju Srba na KiM, dijalogu koji se vodi, ali i fazi u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

Simić je napomenuo i da se politički predstavnici Srba sa KiM, u svakom slučaju, o svemu konsultuju sa Beogradom.

Potpredsednik Srpske liste podvukao je da ta lista ima apsolutno poverenje u predsednika Vučića, a da to poverenje nikad nije bilo dovođeno u pitanje, što su pokazali i izbori na KiM.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je poručio onima "koji sebe smatraju patriotama i napadaju svaki mogući predlog koji se pomene...da prestanu da se junače po pitanju Kosova i Metohije, jer je u pitanju budućnost Srba koji žive na tim prostorima, ali i celokupnog srpskog naroda".

Simić je napomenuo i situaciju od pre nekoliko dana kada su albanski mediji na "udarnim" stranama zahvaljivali Vuku Jeremiću zbog odluke Međunarodnog suda pravde kojom je, kaže, potvrđena i legalizovana deklaracija o nezavisnosti Kosova.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track