ALBANSKA PROVOKACIJA: Vučić je đavo i sotona!
Foto: Dado Đilas

Žestoki udari na predsednika Srbije

ALBANSKA PROVOKACIJA: Vučić je đavo i sotona!

Politika -

Srpski predsednik je u prištinskim medijima izložen najnižim uvredama u kojima se ne biraju reči i kvalifikacije, navode predstavnici Srpske liste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izložen je žestokim napadima i nedopustivim uvredama od kosovskih Albanaca, koji se ne libe da ga javno nazivaju "đavolom i sotonom", navode predstavnici Srpske liste. Vučić se, naime, u prištinskim medijima karakteriše kao najveći neprijatelj kosovskih Albanaca.

foto: Marina Lopičić

- Imali smo do pre nekoliko godina situaciju kada su ovu zemlju vodili neki drugi ljudi koji danas predsednika Vučića nazivaju izdajnikom. A kada otvorimo prištinske medije, čitamo da je Vučić đavo, da je Vučić sotona. Želim svima da prenesem jasnu poruku da je 80 odsto Srba dalo poverenje upravo ovoj vlasti i predsedniku Vučiću. Sve te koji su nekad vodili našu zemlju molim da nas puste da o našoj sudbini odlučujemo mi sami - kaže predsednik Srpske liste Goran Rakić.

I poslanik Srpske liste Igor Simić dodaje da Vučića u prištinskim medijima predstavljaju kao najvećeg neprijatelja albanskih interesa i najžešćeg protivnika u njihovoj borbi za Kosovo. - Nameće se pitanje kako je moguće da je Vučić za pojedince iz srpske opozicije izdajnik, a za Prištinu đavo. Čudno je kako su upravo isti ti predstavnici opozicije u albanskim medijima predstavljeni kao moderni srpski političari koji razumeju realnost.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da se u vulgarnom načinu na koji albanski separatisti na KiM često titulišu zvaničnike Srbije, najčešće predsednika Vučića, očituje zapravo njihov strah od onih koji na iskren i dosledan način štite srpske državne i nacionalne interese.

foto: Zorana Jevtić

- S druge strane, one koji su doprineli njihovom državotvornom projektu, poput Vuka Jeremića, slave kao prijatelje, saveznike i heroje. Svaka uvreda s njihove strane samo je potvrda naše ispravnosti i ohrabrenje da istrajemo u borbi - kaže Đurić.

B.B./Foto:Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track