MIHAJLOVIĆEVA O ISPADU RADETE: Nažalost, ne očekujem njenu smenu
Foto: Beta/Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije, Zorana Jevtić

zašto bi sada bilo drugačije ?

MIHAJLOVIĆEVA O ISPADU RADETE: Nažalost, ne očekujem njenu smenu

Politika -

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže za Kurir da, i pored svih osuda na račun poslanice SRS Vjerice Radete, nažalost, ne očekuje njenu smenu sa mesta potpredsednice Skupštine Srbije.

- Dosta je trošenja reči na ono što je napisala Šešeljeva poslanica. Svi smo to osudili, zgražavali se nad napisanim, čudili se kako neko može da urušava naše vrednosti. Puno reči, ali jako malo dela, konkretnih dela i nema smene Radete sa mesta potpredsednika parlamenta. Volela bih da grešim, ali čini mi se da od te smene neće biti ništa - kaze Zorana Mihajlović.

Kao neko ko je stalno na tapetu uvreda Šešelja i ostalih radikala, Mihajlovićeva kaže da se "prostakluk radikala predugo toleriše".

- Toliko je bilo pretnji, kletvi, uvreda, čak i pretnji smrću, meni i ostalim poslanicama upućenih od Šešelja i ostalih radikala koje su prošle bez ikakve kazne. I onda se pitam zašto bi sad bilo drugačije. Zato mi se čini da je uticaj Šešelja u Skupštini još dovoljno jak da spreči smenu Vjerice Radete - kaže Mihajlovićeva.

Ona na kraju ističe da iz svih tih razloga ne očekuje smenu Šešeljeve poslanice, ali i da bi jako volela da ne bude u pravu. Vjerica Radeta na Tviteru je napisala: "Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!". Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prekjuče su osudili ovakav ispad Vjerice Radete.

(E. K./ Foto: Beta, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track