ŠTA SE TO DEŠAVA NA KOSOVU?Policija povukla sve pripadnike sa godišnjih odmora, KFOR izvodi vežbe (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠTA SE TO DEŠAVA NA KOSOVU?Policija povukla sve pripadnike sa godišnjih odmora, KFOR izvodi vežbe (VIDEO)

Politika -

Misija KFOR-a na Kosovu i Metohiji izvodi danas vežbe na KiM i na svom sajtu objavila je video-snimak dugačkog konvoja svojih vozila.

Ne kriju svoje namere: Slobodno kretanje između Albanije i Kosova, pa zajedno u šengen zonu! Haradinaj dao "zeleno svetlo", a zna se i ko je tvorac ove ideje

Istovremeno, Kosovska policija je naredila prekid godišnjih odmora svojim uniformisanim pripadnicima.

KFOR navodi da izvodi "planirane vežbe" širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a na objavljenim fotografijama i video-snimku, koji se može videti i na zvaničnom nalogu KFOR-a na Fejsbuku, prikazane su jedinice Misije na putevima KiM.

Vežbe se izvode kako bi se "održala spremnost i operativna sposobnost" kojima se "garantuje mirno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja", saopštio je KFOR.

U međuvremenu, operativnim nalogom, Kosovska policija prekinula je odmor svojim uniformisanim članovima.

Portal Kallxo navodi da je došao u posed sadržaja pisma koje je svojim podređenima poslao direktor operative, Rašit Čaljaj.

- Zbog operativnih angažmana do daljnjeg se suspenduju odobrenja za odmore za uniformisano osoblje sve do donošenja druge odluke - stoju u mejlu Čaljaja sa operativnim nalogom.

Kallxo je zatražio pojašnjenje od Kancelarije za medije u policiji o tome koji su razlozi za ovu odluku, ali odgovor nije bio konkretan.

- Kosovska policija, u skladu sa svojim operativnim planiranjem, takođe preduzima planiranje svojih ljudskih resursa za efikasnije obavljanje službenih dužnosti - stoji u odgovoru policije, bez obrazloženja zašto je policija dobila ovakav nalog.

(Kurir.rs/Tanjug Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track