Najnovije vesti

HARADINAJ ZAPRETIO SRBIMA NAKON SEDNICE KOSOVSKOG SAVETA ZA BEZBEDNOST: Odgovorićemo na eventualni pokušaj proglašenja autonomije na severu KiM
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

spremanje haosa

HARADINAJ ZAPRETIO SRBIMA NAKON SEDNICE KOSOVSKOG SAVETA ZA BEZBEDNOST: Odgovorićemo na eventualni pokušaj proglašenja autonomije na severu KiM

Politika

Nakon današnje sednice kosovskog saveta za bezbednost, koju je najavio Kurir, kosovski premijer Ramuš Haradinaj upozorio je  Srbe na severu pokrajine da će biti odgovoreno na njihov eventualni pokušaj da proglase autonomiju.

"Niko nema pravo da preduzme unilateralnu akciju ", rekao je on na konferenciji za štampu i dodao da se neće tolerisati kršenje kosovskih zakona, prenosi "Gazeta ekspres".

 

Haradinaj kaže da će sutra radna grupa moći da podnese izveštaj o nacrtu statuta Zajednice Srpskih Opština. Prema njegovim rečima, čekalo se na ispunjenje te obaveze iz Brisela, kako bi prištinske vlasti bile sigurne "da je statut ZSO u skladu sa kosovskim zakonima".

 

Prištinski mediji na albanskom jeziku navode da je sednica kosovskog saveta za bezbednost usledila dan nakon što su se pojavile navodne informacije da će Srbi sa severa pokrajine sutra proglasiti autonomiju, u odgovor na to što Priština nije formirala ZSO.

 

"Ako neko izlazi iz kosovskih zakona i ugovora, zakon će raditi, nema dileme, dobiće svoj odgovor. Što se tiče severa, uvek smo pozdravili dolazak svakog građanina sveta u bilo kom delu Kosova, a svako ko ulazi na teritoriju Kosova u cilju ometanja javnog reda i mira dobiće odgovor u skladu sa zakonom", rekao je Haradinaj.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...