NAŠI REPORTERI NA LICU MESTA

KURIR NA JEZERU GAZIVODE! OVDE KOSOVSKI ALBANCI PLANIRAJU UPAD: Situacija je mirna, ali je napeto! Srbi u strahu šta donosi sutrašnji dan! (FOTO)

Politika -

Kako javlja reporter Kurir sa lica mesta, situacija na jezeru Gazivode je trenutno mirna, ali se svuda oseća napetost i strah od sutrašnjeg dana!

Na samoj brani jezera primećeno je 10ak ljudi koji pecaju. Inače, samo jezero je od velikog značaja jer je reč o veoma važnom hidropotencijalu.

Oko samog veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode, kod Zubinog Potoka, i trafostanice Valač koplja se lome zapravo jer onaj ko ih kontroliše ima pod kontrolom energetske resurse za sever Kosova, ali i vodne resurse za teritoriju celog KiM.

foto: Zoran Šaponjić

Inače trenutno nema pripadnika KFOR-a, kao ni na prelazu Brnjak. Prema rečima našeg reportera, oko Zubinog potoka se oseća napetost i strah šta donosi sutrašnji dan.

Prilazni put samom jezeru iz pravca magistrale koja vodi ka Zubinom potoku je prekinut zbog izvođenja radova i tu se sada nalazi provalija koja je duboka oko 10 metara.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja