OGNJANOVIĆ RASKRINKAO MONSTRUOZNU PREVARU ZAPADNIH MEDIJA: Posle ovih izmišljenih žrtava počelo je BOMBARDOVANJE SRBIJE! OVO JE DOKAZ (UZNEMIRIJUĆE)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

PRONAŠAO DOKAZ NA FOTOGRAFIJAMA

OGNJANOVIĆ RASKRINKAO MONSTRUOZNU PREVARU ZAPADNIH MEDIJA: Posle ovih izmišljenih žrtava počelo je BOMBARDOVANJE SRBIJE! OVO JE DOKAZ (UZNEMIRIJUĆE)

Politika -

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović, otrkio je tokom gostovanje 2013. godine u emisiji Ćirilica šta se krije iza događaja zbog kojeg je počelo bombardovanje Srbije 1999. godine!

Naime, on je bio u timu savetnika Slobodana Miloševića tokom svih šest godina boravka u Hagu i tada je izneo nepoznate detalje iz njegove odbrane.

Slučaj Račak

"Mi smo uspeli da dokažemo da 43 tela koja su pronađena u Jaruzi, sela kilomtar od Račka, a vodi ka sistemu rovova koje su pripadnici OVK iskopali u dužini od 7 kilometara, su ubijeni od strane pripadnika, kako to tvrde neki od njih koji su volšebno preživeli, od strane pripadnika srpske policije.

foto: EPA/Alban Bujari

Ja sam tada bio u Hagu i dostavili su nam oko 1.200 fotografija tih tela. Danima sam samo to gledao, činilo mi se da što više gledam, sve manje vidim. A onda se, uz Božju pomoć, ugledao kako na jednoj od tih fotografija se vidi da krv teče uzbrdo, što je očigledan dokaz da su ta tela pomerali, pre nego što su došli Vilijam Voker i ekipa koja je od Račka napravila jedan skandalozni masakr od strane Srba, koji je bio uvod u ono zbog čega smo mi 24. marta 1999. godine bombardovani", naveo je tada avokat Ognjanović.

foto: EPA

On je dodao da je tokom suđenja zloupotrebljen finski forenzički tim na čelu sa Helenom Rantom, koja je u Haškoj sudnici priznala da se radi o nameštaljci na koju je ceo svet naseo.

foto: EPA

"Ti ljudi su presvlačeni, njima su skidane uniforme, na svakom od tih tela su bile otkopčane pantalone, na brzinu ih je neko oblačio. Dakle, oni su trebali da se penju uz Jarugu i navodno na 30 metara ispred njih stajala su dva srpska policajca koji su na njih pucali iz mitraljeza. Svi su navodno pogođeni u grudi i gornje ekstremitete, a pošto su se kretali uzbrdo, niko od njih nije pao glavom nizbrdo, nego obrnuto. Gravitacija i sila kinetičke teže čine to da su morali da padnu obrnuto od zatečenog stanja", dodaje Ognjanović.

foto: EPA

Ubijeni advokat je naveo i da je atmosfere u sudnici bila veoma neprijatna.

foto: EPA/Alban Bujari

"Oni tamo dovode studente iz raznih centara sveta koji te optužene, dakle naše ljude, gledaju kao zveri koje sede u kavezu. Neko od njih se smeška, neko crta... Vrlo je to neprijatno i mučno. Ko nije iskusio, ne zna o čemu se radi", zaključio je Ognjanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja