Napeto na kosovu i Metohiji, zaštita srpskog naroda prioritet

KURIR TV IZ PREDSEDNIŠTVA SRBIJE Đurić nakon Sednice za bezbednost: Lažima o dogovorenom sukobu prizivaju nasilje na Kosovu! U narednih nekoliko dana sukoba neće biti!

Politika -

BEOGRAD - Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvana povodom situacije na Kosovu i Metohiji, održana je danas u Predsedništvu Srbije sa početkom u 8 časova, nakon čega je usledila konferencija za medije.

Kurir TV uživo je prenosila obraćanja javnosti sa Andrićevog venca

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić je na početku poručio da su na Sednici razmatrane 3 tačke: analiza političko-bezbednosne situacije na KiM, stanje u organima i službama bezbednosti u sistemu odbrane i situacija u našem i širem regionu, kao i da su usvojeni određeni zaključci.

foto: Kurir

"Razgovarali smo o činjenici da se ne sprovodi dogovor o ZSO i da je sramota što danas razgovaramo o bezbednosti Srba na KiM, takva je situacija između ostalog što su pojedini Srbi, neodgovorni političari i neki crkveni velikodostojnici, stvarali atmosferu optužbama protiv sopstvene države da planira najstrašnije zločine prema svom narodu, scenarije dogovorenih sukoba, dovodeći nas u situaciju da umesto o obavezama Prištine i Brisela, govorimo o bezbednosti našeg naroda. Nećemo prestati da govorimo o neophodnosti sprovođenja sporazuma i licemerju Prištine. Istekao je famozni 4. avgust i pokazalo se da njihov potpis ni reč ne vrede ništa", naveo je Đurić.

On je dodao da je pozicija Srbije oslabljena lažima da se pripremaju dogovoreni nasilni scenariji na Kosovu, ali i da će Srbi poslušati savet predsednika Vučića da ne nasedaju na provokacije, kao i da u narednim danima sukoba neće biti.

foto: Kurir

"Naše službe su dobile svoje zadatke, a ove laži su deo organizovanog scenarija u koji su umešane i strane službe. Očekujem da naši organi bezbednosti sprovedu korake u sprečavanju ovakvih pojava. Ostaćemo mirni, pribrani i nećemo nasedati na ovakve provokacije niti na bilo šta što bi neko mogao da iskoristi kao lažni izgovor za aktivnosti protiv naših građana. Nastavićemo da čuvamo mir", podvukao je šef Kancelarije za KiM.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno je zakazao za danas sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog situacije na severu Kosova.

foto: Marina Lopičić

Naime, prema saznanjima, kosovski Albanci pripremaju upad na sever Kosova i otimanje akumulacije Gazivode kako bi onemogućili da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track