MIHAJLOVIĆEVA: Srbija i Hrvatska da rešavaju otvorena pitanja
Foto: Zorana Jevtić

sećanje na žrtve i prognane u akciji "oluja"

MIHAJLOVIĆEVA: Srbija i Hrvatska da rešavaju otvorena pitanja

Politika -

U interesu čitavog regiona je da Srbija i Hrvatska rešavaju otvorena pitanja i da se povezuju, ali to ne može izbrisati prošlost i sećanje na žrtve i prognane u akciji "Oluja", kaže potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila da današnja generacija političara u Srbiji i Hrvatskoj ima priliku da uradi više od prethodnih kako bi odnosi dve države bili bolji, i da se onima koji dolaze posle nas ostavi manje problema nego što smo ih zatekli, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

"Svaki infrastrukturni projekat koji zajedno realizujemo i svaki problem koji ostavimo iza sebe, rešavanjem pitanja granica, unapređenjem zaštite manjina prema evropskim standardima, vraćanjem imovine i potragom za nestalima, predstavlja zalog bolje budućnosti za građane Srbije i Hrvatske", kaže Mihajlović.

Ona dodaje da ne očekuje da ova godišnjica "Oluje" prođe drugačije od svih prethodnih, tako što će se u Hrvatskoj pevati i slaviti, dok se u Srbiji sećamo svih žrtava i prognanih.

"Za budućnost Srbije i Hrvatske i celog regiona važno je da čuvamo sećanje na ono što se desilo u prošlosti, da ne zaboravimo ubijene i prognane i da se nepravda koja je učinjena njima ne ponavlja prema njihovoj deci. Dokle god se bilo čije stradanje bude slavilo, ne možemo govoriti o pomirenju i boljoj budućnosti za naše građane", kaže Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track