Najnovije vesti

HRVATSKI DRŽAVNI VRH POKUŠAVA DA IZVRNE ISTINU Ana Brnabić: Moj deda je bio Hrvat, pa sam predsednik Vlade Srbije
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

premijerka srbije

HRVATSKI DRŽAVNI VRH POKUŠAVA DA IZVRNE ISTINU Ana Brnabić: Moj deda je bio Hrvat, pa sam predsednik Vlade Srbije

Politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govor Aleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obeležavanju godišnjice "Oluje", da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh koji pokušava da "izokrene istinu".

 

"Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam videla ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno belo i obrnuto, belo crno", rekla je Brnabić.

 

Naglasila da od predsednika Srbije Vučića nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali "Oluju".

 

U emotivnom odgovoru na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je pored te činjenice ona postala predsednica Vlade Srbije.

 

"To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsednka Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom", navela je Brnabić u emotivnom govoru.

 

Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije ne sme ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko poreklo.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Sava Radovanović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...