Pokret slobodnih građana i Zelena ekološka partija potpisale sporazum o saradnji
Foto: Dado Đilas

Pokret slobodnih građana i Zelena ekološka partija potpisale sporazum o saradnji

Politika -

BEOGRAD - Predsednici Pokreta slobodnih gradjana (PSG) i Zelene ekološke partije Zeleni Saša Janković i Dejan Bulatović potpisali su danas sporazum o strateškoj saradnji, jer, kako su naveli, nijedan cilj, pa ni ekološki ne može biti ostvaren u nedemokratskom društvu.

Saša Janković je objasnio da je u programu PSG-a ekologija, ali da će o toj temi moći da razmišljaju "kada sklone neke teže oblake sa horizonta". ; "PSG je slične sporazume potpisao sa drugim organizacijama, Madjarskim pokretom, Novim pokretom, Šumadijskom regijom. To je način bilateralne saradnje", kazao je Janković. ; On je dodao da je to prvi sporazum PSG-a sa jednom registrovanom strankom i da je predsedništvo Pokreta predvidelo da Zelena partija dobije "zelenu stolicu" u njihovoj politici.

Na pitanje da li je ovaj sporazum početak osnivanja opozicionog pokreta, Janković je objasnio da je u pitanju bilateralni sporazum, a da će obavestiti javnost kada budu imali "gradjanski dogovor".

Predsednik Zelene ekološke partije Zeleni Dejan Bulatović je kazao da je njihova koalicija ideološki bliska, a njhovo partnerstvo strateško.

"Verujem da će i buduće organizacije koje se budu priključivale ovoj grupaciji takodje biti ideološki bliske, da ćemo biti da gradjanska i evropska Srbija koja će u finišu imati poslednji udarac, a to je smena vlasti i uvodjenje Srbije u red", rekao je Bulatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track