ČEDA ODUSTAO OD POLITIKE I STRANKE? Nema ga ni na mapi, želi da se posveti nekim drugim stvarima!
Foto: Dragana Udovičić

Zbrisao Lider LDP

ČEDA ODUSTAO OD POLITIKE I STRANKE? Nema ga ni na mapi, želi da se posveti nekim drugim stvarima!

Politika -

Jovanović više nije aktivan u srpskoj politici kao u prethodnom periodu, a u njegovoj stranci ističu da će se on odsad posvetiti regionalnoj saradnji

Čedomir Jovanović, predsednik LDP, u poslednje vreme nije aktivan ni u skupštinskim zasedanjima ni u radu partije.

On se nije u potpunosti povukao iz politike, ali želi da se posveti drugim stvarima, saradnji u regionu, i ujedno pruži prostora drugim ljudima iz stranke da se dokažu.

Kako su medijima otkrili sagovornici iz LDP, Jovanović na ovaj način želi da pošalje poruku da politički život ne može biti više isti kao što je bio dosad, niti da se političko organizovanje može preslikati po modelima na kojima su partije pravljene u prošlosti.

Jovanović je čak svoje mesto ponudio prvom sledećem na listi - Kenanu Hajdareviću, koji je to odbio jer, kako je rekao, smatra da je prisustvo lidera LDP u parlamentu važno.

Lider LDP budućnost vidi u ličnom posvećivanju rešavanju najvažnijih pitanja za Srbiju, pre svega rešavanju kosovskog pitanja, koje prevazilazi partijske podele i traži dogovor celog društva, kao i regionalnih pitanja. Prethodnih meseci Jovanović je o toj ideji razgovarao u Zagrebu, Prištini, Podgorici i Sarajevu, a uskoro ide u posetu Skoplju.

Međutim, politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da Jovanović više nikoga ne interesuje.

foto: Zorana Jevtić

- Čeda Jovanović je marginalna pojava, on na političkoj sceni više ništa ne znači. Apsolutno je nebitno da li se bavi tom svojom koalicijom ili igra golf - kazao je Anđelković za Kurir.

Podsetimo, Jovanović je aktivno u srpskoj politici od sredine devedesetih, kada se najpre angažovao kao jedan od predvodnika studentskih protesta. Bio je član DS i deo vlasti Zorana Đinđića. Nakon ubistva Đinđića, upao je u sukob sa mnogima u DS, pa je na kraju osnovao LDP. Ta stranka je trenutno u parlamentu, ali je na nedavnim beogradskim izborima osvojila manje od jedan odsto podrške.

Kurir.rs/Ekipa Kurira/Foto:Dragana Udovičić

Bahaćenje Poznatiji po luksuzu nego po politici

Jovanović je široj javnosti postao poznatiji po ekstravagantnom načinu života nego po političkim stavovima. Javnost je u nekoliko navrata uspela da sazna za neke njegove privatne firme, ali nijedna od njih nije imala dobit kojom bi Jovanović mogao da plati luksuzan život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track