Najnovije vesti

MARKO ĐURIĆ PORUČIO SRBIMA NA KOSOVU: Ponosim se vašom hrabrošću i izdržljivošću
Foto: Marina Lopičić

MARKO ĐURIĆ PORUČIO SRBIMA NA KOSOVU: Ponosim se vašom hrabrošću i izdržljivošću

Politika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas Srbima sa Kosova i Metohije da, bez obzira šta se u budućnosti bude dešavalo, biće bezbedniji i imaće veću podršku države Srbije.

 

"Ono što danas želim da poručim svakom Srbinu na KiM: Imate našu reč da šta god bude bilo u narednom periodu imaćete samo više, nemojte da vas bilo ko laže, nećete imati manje ni novca, bićete bezbedniji", kazao je Đurić u Kosovskoj Mitrovici na sastanku sa predstavnicima Srpske liste.

On je istakao da oseća odgovornost svaki put kada stane ispred Srba u Kosovskoj Mitrovici i na svakom drugom mestu u južnoj pokrajini.

 

"Danas sam došao između ostalog da vam kažem da se ponosim vašom izdržljivošću i hrabrošću, da se ponosim vašom izdržljivošću da podnesete neverovatnu kampanju laži", kazao je Đurić.

Naveo je da je ponosan na jedinstvo Srpske liste i srpskog naroda koji je tu političku opciju, koja je jedinstvena sa politikom države Srbije, podržala 90 odsto i istakao da se u teškom i neizvesnom vremenu došlo do sloge srpskog naroda na KiM.

 

"Ne želim da vam govorim koliko bi nam situacija bila teža da nije tako, koliko bi svi naši neprijatelji i protivnici voleli da imamo svaku opštinu okrenutu jednu protiv druge, da je na svakom čelu naše opštine različita partija i da znaju da o budućnosti KiM ne treba da razgovaraju ni sa predsednikom Srbije, ni sa Vladom, ni sa bilo kim drugim, već da o tome mogu da se cenjkaju kao na pijaci", kazao je Đurić.

 

Istakao je da oni koji čine Srpsku listu nisu dozvolili niti će dozvoliti da ih iko vređa govoreći im da su "takozvani Srbi", "takozvana Srpska lista".

"Oni su tobože pravi Srbi, jer su za to da celo Kosovo i Metohija bude nezavisno, kao što je Sonja Biserko, kao i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, valjda su oni veći Srbi od vas koji se borite da ovde nešto za sebe izdejstvujete", rekao je direktor vladine Kancelarije.

 

Poručio je da se neće dozvoliti da sever KiM ne bude u Srbiji, "ostaćemo istrajni i ujedinjeni".

"Naučili smo da ovde moramo da budemo složni", kazao je Đurić i naveo da je predsednik Aleksandar Vučić naložio da na severu KiM i u svakoj srpskoj sredini i južno od Ibra u narednom periodu, do kraja godine, treba da se realizuju svi započeti projekti, kao i da se razgovara sa gradonačelnicima šta je to što u svakoj opštini na KiM novcem iz budžeta Srbije može da se uradi.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...