Najnovije vesti

VUČIĆ PORUČIO PREMIJERU IZRAELA: Srbija je uvređena učešćem vaših aviona na proslavi Oluje! Netanjahu prihvatio poziv da poseti Beograd
Foto: EPA/Andrej Cukić, EPA/Sebastina Scheiner

jasno i glasno

VUČIĆ PORUČIO PREMIJERU IZRAELA: Srbija je uvređena učešćem vaših aviona na proslavi Oluje! Netanjahu prihvatio poziv da poseti Beograd

Politika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Premijer Netanjahu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Predsednik Vučić je rekao premijeru Netanjahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

- Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države - naglasio je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...