VUČIĆ PORUČIO PREMIJERU IZRAELA: Srbija je uvređena učešćem vaših aviona na proslavi Oluje! Netanjahu prihvatio poziv da poseti Beograd
Foto: EPA/Andrej Cukić, EPA/Sebastina Scheiner

jasno i glasno

VUČIĆ PORUČIO PREMIJERU IZRAELA: Srbija je uvređena učešćem vaših aviona na proslavi Oluje! Netanjahu prihvatio poziv da poseti Beograd

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Premijer Netanjahu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Predsednik Vučić je rekao premijeru Netanjahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

- Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države - naglasio je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja