Najnovije vesti

LJAJIĆ: Pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe bila bi podela Srbije, a ne Kosova
Foto: Zorana Jevtić

zamrznut konflikt nije rešenje

LJAJIĆ: Pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe bila bi podela Srbije, a ne Kosova

Politika

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da bi pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, o čemu spekulišu pojedini mediji, bila zapravo podela centralne Srbije a ne Kosova i da o tome nijedan čovek u Srbiji ne bi mogao da razgovara sa Albancima, a kamoli da pregovara.

Ljajić je izjavio da je siguran da u ovom trenutku ne postoji pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine, ali da zamrznut konflikt nije rešenje.

"Kritikuje se svako rešenje koje se u medijima pojavi, a niko ne kaže koliko treba da čekamo da prodje zamrznuti konflikt? Deset godina, 50, 100 i šta posle toga? Opet morate da sednete i predložite neko rešenje", kazao je Ljajić za televiziju Prva.

On je ocenio da Srbija mora da pronadje "kreativno rešenje" kosovskog pitanja, kao i da ono ne može biti rešeno bez Evropske unije, SAD-a i velikih sila.

"Da je to pitanje moglo da se reši u direktnom srpsko-albanskom dijalogu, do sada bi se rešilo. Jasno je da su kosovski Albanci imali podršku međunarodne zajednice za ostvarivanje svojih ciljeva. Bez realnog učešća velikih sila teško da ovaj problem može biti rešen", objasnio je Ljajić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...