Najnovije vesti

SVEČANO U GUČI: Mariji Zaharovoj dodeljena Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača
Foto: Zoran Šaponjić

OD SRCA

SVEČANO U GUČI: Mariji Zaharovoj dodeljena Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača

Politika
22:51h

ČAČAK - Portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj dodeljena je večaras u Guči Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača, a ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću Povelja Sabora.

Zaharova je kazala novinarima u Guči da je Sabor trubača "manifestacija koja spaja kulture", i ocenila da su na Sabor došli ljudi iz svih delova sveta, pa je jedna mala manifestacija prerasla u veliku i svetsku.

foto: Zoran Šaponjić

Ona je dodala da je tokom vožnje od Beograda do Guče imala priliku da vidu Srbiju "ne iz kinematografskog ugla, ne preko fotografija, već uživo" i da je mogla da oseti atmosferu i ujedinjenost.

Zaharova je poručila da ne bi trebalo verovati pričama o destruktivnom uticaju Moskve u medijskoj sferi i ukazala na to da na konferenciji u Guči nije videla nijedan ruski mikrofon, ali jeste mikrofon Radija Slobodne Evrope.

"Stalno čujem za nekakve uticaje – uticaj Moskve, uticaj ruske propagande ovde u Srbiji, da mi stalno utičemo na Srbiju da je nagovaramo na nešto, da pravimo nekakve poteze preko naših mas-medija. Znate, došla sam ovde i ne vidim ni jedan naš, ruski mikrofon", rekla je Zaharova novinarima.

foto: Zoran Šaponjić

Zaharovu su na centru Guče dočekali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar bez portfelja Nenad Popović, koji je domaćin Sabora, predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić i predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Zahrovu su u Guči dočekali trubači i brojni posetioci Sabora koji su je pozdravili velikim aplauzom.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...