POSLE GUČE MOSKVA: Ivica Dačić vodi Zaharovu na kolače u poznati beogradski hotel
Foto: Dragana Udovičić

razmena utisaka

POSLE GUČE MOSKVA: Ivica Dačić vodi Zaharovu na kolače u poznati beogradski hotel

Politika -

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ugostiće portparolku ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu u nedelju u beogradskom hotelu "Moskva", gde će razgovarati o njenim utiscima tokom posete S

Srbiji.Komentarišući da su ga u više navrata pitali šta će ovoga puta pokloniti Zaharovoj, Dačić je juče na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da poziva rusku zvaničnicu na kolače u hotel "Moskva".

foto: Dragana Udovičić

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je najavilo da će Dačić sutra u 10.30 u hotelu "Moskva" ugostiti Zaharovu, direktorku Departmana za informisanje i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije, pred njen odlazak iz Beograda.

Marija Zaharova, koja u Srbiji boravi u okviru redovnih radnih konsultacija dva ministarstva u oblasti javne diplomatije, rekla je juče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dačićem da Moskva ostaje dosledna kada je reč o Kosovu, ali da će će podržati dogovor koji je dobar za Srbiju.

"Problem Kosova jeste unutrašnje pitanje, ali je odavno i medjunarodni problem. Razmatrali smo ga i u Savetu bezbednosti UN. Postoji Rezolucija 1244 (SB UN) koju niko nije ukinuo. Mi smo uvek isticali da ćemo poštovati one odluke koje će biti korisne za narod Srbije", rekla je ruska zvaničnica, dodajući da Beograd zna stav Moskve.

Zaharova je rekla juče i da je "nedostajalo vremena" i da će nastaviti razgovor sa Dačićem jer "imaju o čemu da razgovaraju".

foto: Dragana Udovičić

Posle sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, Dačić i Zaharova su otišli u Guču, gde joj je dodeljena Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača, a ministru spoljnih poslova Srbije Povelja Sabora.

Zaharova je kazala novinarima u Guči da je Sabor trubača "manifestacija koja spaja kulture", i ocenila da su na Sabor došli ljudi iz svih delova sveta, pa je jedna mala manifestacija prerasla u veliku i svetsku.

Rusku zvaničnicu su u Guči dočekali trubači i brojni posetioci Sabora koji su je pozdravili velikim aplauzom.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track