Najnovije vesti

VULIN: Vučić preuzeo veliku odgovornost, treba da podeli teret
Foto: Dado Đilas

Stav ministra odbrane

VULIN: Vučić preuzeo veliku odgovornost, treba da podeli teret

Politika

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksanadr Vulin kaže da je izašao sa stavom da je za razgraničenje između Srba i Albanaca, jer smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sebe preuzeo veliku odgovornost i da treba da podeli taj teret.

On kaže da je Vučić imao hrabrosti da se upusti "u nešto što niko pre njega nije hteo", da je preveliku odgovornost preuzeo na sebe i da će sve negativne stvari da se fokusiraju na njega.

Dodaje da predsednik treba da kaže da ima partijske kolege, Vladu, Skupštinu i da svi treba da zauzmu stav po tom pitanju.

"Zato sam izašao sa stavom da sam za razgraničenje jer smatram da svako od nas u političkom životu treba da preuzme deo odgovornosti za ono što misli i radi. Mislim da Vučić dopušta da se sva mržnja, sva odgovornost, sve negativne stvari fokusiraju samo na njega i njegovu porodicu", rekao je Vulin za TV Pink.

On je rekao da je Vučić mogao da se ne petlja u pitanje Kosova i da je mogao da kaže da je to nešto što se desilo pre više vekova, rešiće buduće generacije.

Komentarišući izjavu Angele Merkel da nema promene granica na Zapadnom Balkanu, on je rekao da to nije ništa novo, da je Nemačka jedan od glavnih promotera nezavisnosti Kosova i jedna od najsnažnijih država koja podržava kosovsku nezavisnost uz SAD, Veliku Britaniju, Francusku.

Upitan za tvit koji je objavio lider Dveri Boško Obradović u kojem je pozvao Vojsku i policiju da uhapse Aleksandra Vučića zbog toga što je rekao da je za razgraničenje s Albancima, on je rekao da je to poziv na državni udar i da pravosuđe treba da reaguje.

Podseća da je u Grčkoj poslanik Zlatne zore, profašističke partije, izašao za skupštinsku govornicu i zatražio hapšenje premijera Aleksisa Ciprasa, ministra odbrane zbog dogovora oko imena Makedonije i da je uhapšen već sutradan.

"Kod nas nema veze, možete da pozovete na državni udar i ništa. Ako nije dozvoljeno tako nešto, gde je kazna za to. Bojim se da je i tu politika u pitanju", rekao je Vulin.

Kako kaže, opoziciju u Srbiji, nevladine organizacije, ali i pojedine ljude iz crkve poput Save Janjića spaja mržnja prema Vučiću, ali i borba za nezavisno i celovito Kosovo, kako ne bi došlo do razgraničenja i bilo čega što će uznemiriti kosovsku nezavisnost.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...