MARKO ĐURIĆ: Arifijeva izjava dokaz da Priština ne želi da oformi ZSO
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

reagovanje

MARKO ĐURIĆ: Arifijeva izjava dokaz da Priština ne želi da oformi ZSO

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je danas na izjavu šefa prištinskog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom Avnija Arifija koja se tiče ZSO, istakvši da je ona samo potvrda da Priština nema, niti je ikada imala nameru da formira Zajednicu srpskih opština.

Prištinske vlasti pokušavaju da ospore sadržaj Nacrta statuta ZSO, koji je sačinio Upravljački tim i dostavio ga Briselu, iako, kako piše Zeri, nemaju nikakvu reakciju iz EU na taj dokument, a Arifi je ideje Upravljačkog tima za ZSO nazvao "ludim i neprihvatljivim".

Arifi je kazao i da se ZSO neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, niti pre epiloga ideje predsednika privremenih kosovskih institucijaj Hašima Tačija o korekciji granica.

Navodi se da su među zahtevima Upravljačkog tima bili da ZSO ima kompetencije kada je reč o imovini, privatizaciji, ekonomiji i obrazovanju, podseća list.

Đurić kaže da Arifi jeste nedavno uključen u pregovarački proces, ali da je do sada imao više nego dovoljno vremena da prouči ranije postignute dogovore, jer reč je o ne tako mnogo stranica materijala.

"Ukoliko je pročitao a nije razumeo Prvi briselski sporazum i ostale dogovore usaglašene u Briselu, ovim putem mu nudim pravnu pomoć kako bi mu ti materijali bili pojašnjeni", kaže Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track