DAČIĆ ODGOVORIO POTPREDSEDNICI VLADE: Zorana, udaraš na Vučića preko mene
Foto: Zorana Jevtić

OTVORIO KARTE

DAČIĆ ODGOVORIO POTPREDSEDNICI VLADE: Zorana, udaraš na Vučića preko mene

Politika -

Ona ne polemiše sa mnom, ona polemiše s Vučićem preko mene. Hoće da kaže da Vučić nije u pravu kad kaže da ga u SNS ne brane, navodi šef SPS

Ivica Dačić, predsednik SPS i šef diplomatije, odgovarajući na navode Zorane Mihajlović da bi bez Aleksandra Vučića bio niko i ništa, podseća da je SPS na izbore išao sam, a da je potpredsednica Vlade ta kojoj je Vučić omogućio karijeru.

foto: Zorana Jevtić

Sve je počelo šaljivim komentarom predsednika Srbije da socijalisti nikad ne bi napustili Vladu, već bi samo promenili koalicionog partnera, na šta je Dačić poručio da brani Vučića, odnosno zajedničku politiku više nego neki funkcioneri SNS. Mihajlovićeva je na ovo poručila šefu SPS da ga ne bi ni bilo da nema Vučića i podrške koju je narod dao SNS. Uporedo, i predsednik IO SNS Darko Glišić kazao je da u SNS ima funkcionera koji ne brane dovoljno predsednika stranke.

U razgovoru za Kurir Dačić kaže da mu nije jasno zašto se Mihajlovićeva osetila prozvanom, jer je on nije ni pomenuo. - Zašto se prepoznala, to je interesantno. Što se tiče njenog komentara, ja nisam bio na Vučićevoj listi, već sam sam izašao na izbore. Znači, ne mene, nego Zorane ne bi bilo da nije bilo Vučića - kaže predsednik SPS i dodaje:

- U stvari, ona ne polemiše sa mnom, jer ja tu temu nisam ni otvorio u javnosti. Ona polemiše s Vučićem preko mene, ona hoće da kaže da Vučić nije u pravu kad kaže da ga u stranci i među partijama koje su bile na njegovoj listi ne brane. Isto kao što kaže i Nebojša Stefanović, Darko Glišić i drugi. Ja svaki dan nastupam, braneći Vučićev predlog o rešenju kosovskog problema. A partije koje su bile na Vučićevoj listi ćute, kao i većina funkcionera SNS, sve dok ih Vučić nije prozvao.

Predsednik socijalista kaže i da će na naredne izbore ići sam, a "oni" iza Aleksandra Vučića, te da zato treba dobro da ga čuvaju. - Ja ću na izbore sam, s Palmom, a oni će svi iza Vučića, zato ga čuvajte. A pre svega zbog Srbije. Nije ni u SPS mnogo bolja situacija, ali to je već moj problem - poručio je Dačić.

Kurir.rs/K.Blagović/Foto:Zorana Jevtić

6 godina su u koaliciji SNS i SPS

12 godina je Dačić na čelu SPS

6 godina je Vučić na čelu SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track