ŠEFICA DIPLOMATIJE GANE OTVORENO SA VUČIĆEM: Razmotrićemo raniju odluku o priznavanju Kosova
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanak u Predsedništvu Srbije

ŠEFICA DIPLOMATIJE GANE OTVORENO SA VUČIĆEM: Razmotrićemo raniju odluku o priznavanju Kosova

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka spoljnih poslova Gane Širli Ajorkor Bočvej saglasili su se danas da traje intenziviranje političkog dijaloga dve zemlje i da bi otvaranje ambasade Srbije u Akri dalo podsticaj bilateralnim odnosima, saopšteno je iz predsedništva.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oni su se takođe saglasili da je potrebno iskoristiti velike mogućnosti za saradnju u oblastima poljoprivrede, građevinarstva, energetike i farmaceutske industrije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je upoznao Bočvej o stavu Srbije prema pitanju Kosova i o stanju dijaloga s Prištinom, i izrazio nadu da će Gana razmotriti svoje priznanje Kosova. On je takođe izrazio spremnost za nastavak prakse školovanja studenata iz Gane u Srbiji i drugih oblika saradnje u obrazovanju, nauci i kulturi. Bočvej je poručila da će vlada njene zemlje razmotriti odluku o priznanju Kosova koja je donela prethodna administracija, a što je bila glavna prepreka razvoju odnosa sa Srbijom.

"Tačno je da je odluka doneta pre nekoliko godina, ali je bitno naše prisustvo danas ovde", rekla je ona na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track