SNS OŠTRO ODGOVORIO TADIĆU: Kolika je bila Srbija kad ste postali predsednik, a kolika kad ste otišli sa vlasti?! Heroje otadžbine ste vukli po blatu, a teroristi su uživali u srpskom poniženju!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

REAGOVANJE

SNS OŠTRO ODGOVORIO TADIĆU: Kolika je bila Srbija kad ste postali predsednik, a kolika kad ste otišli sa vlasti?! Heroje otadžbine ste vukli po blatu, a teroristi su uživali u srpskom poniženju!

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić upitao je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića koliko je Srbija imala kvadratnih kilometara kada je preuzeo tu funkciju a koliko kada je sa nje otišao.

Reagujući na Tadićeve tvrdnje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi pojam razgraničenja sa Kosovom kako bi manipulisao u javnosti i da pomera granice zemlje po merilima propagande i unutrašnje političke borbe, a ne po zakonu i važećim ugovorima, Đurić je upitao lidera Socijaldemokratske stranke da li je sam smislio ili mu je neko pomogao da "onako diletantskim postavljenim pitanjem Međunarodnom sudu pravde udari pečat na kosovsku nezavisnost".

"Šta je to u Bukureštu bilo važnije nego na Gazimestanu, pa ste odlučili da Vaša reakcija na jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije bude višednevni odlazak iz zemlje", upitao je Tadića funkcioner SNS-a.

Đurić je bivšeg predsednika Srbije upitao zašto je za vreme dok je rukovodio vojskom, "rasformirana Treća armija, ukinut Prištinski korpus, deset puta, ne procenata smanjeno brojno stanje, tehnika i snaga naše vojske".

"Zbog čega su, dok su Vaše stranačke kolege bivale sve bogatije, pravi heroji i branioci otadžbine izjednačeni sa onima koji jesu činili zločine, vučeni po blatu i domaćim i stranim robijašnicama, dok se hiljade terorista za vreme Vaše koalicione DOS-ove vlasti našlo na slobodi i uživalo u lovorikama pobede i srpskog poniženja", upitao je Djurić.

On je dodao da "nikada više Srbija neće biti ponižena, pobedjena i u miru rastavljena onako kako je to učinjeno za vreme vlasti čiji je prominentan deo bio Boris Tadić".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja