Najnovije vesti

NASTAVAK DIJALOGA: Vučić i Tači sa Mogerinijevom 7. septembra u Briselu
Foto: Fonet

postizanje konkretnog progresa

NASTAVAK DIJALOGA: Vučić i Tači sa Mogerinijevom 7. septembra u Briselu

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 7. septembra u Briselu, najavljeno je danas iz Evropske službe za spoljne poslove.

 

Iz EU poručuju da očekuju postizanje konkretnog napretka kada je u pitanju dijalog o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

 

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini sastaće se 7. septembra u Briselu sa Vučićem i Tačijem, "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa kome ona posreduje", saopšteno je iz Evropske službe za spolje poslove (EEAS).

 

U saopštenju se navodi da će šefica diplomatije EU nastaviti razgovore sa dva predsednika o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji, a u cilju postizanja "konkretnog progresa".

 

U saopšetnju EEAS se još jednom naglašava prioritet koji se pridaje dijalogu Beograda i Prištine i evropskoj perspektivi čitavog regiona.

 

Prethodna runda visokog političkog dijaloga Vučića i Tačija održana je u Briselu 18. jula.

 

Tada je dogovoreno da se intenzivira rad na pokušaju pronalaženja kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...