Najnovije vesti

DAČIĆ: Naredni meseci veoma značajni po pitanju rešenja za KiM, očekuje se ubrzanje dijaloga
Foto: Dado Đilas

rano je govoriti da li će biti uspešan

DAČIĆ: Naredni meseci veoma značajni po pitanju rešenja za KiM, očekuje se ubrzanje dijaloga

Politika

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da su naredni meseci, kada je reč o rešavanju problema KiM, veoma značajni, da se može očekivati ubrzanje dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, ali da je rano govoriti da li će i kada taj kraj dijaloga biti uspešan.

 

Dačić je novinarima u Staroj Pazovi rekao da je najvažnija poruka koja se mogla čuti posle susreta Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Alpbahu jeste da postoji želja da se razgovara o traženju trajnog rešenja, kao i da postoji raspoloženje drugih zemalja da prihvate ono što se dve strane dogovore.

 

 

 

Ocenio je da je došlo do velike promene i da se ipak otvara mogućnost da se razgovara o načinu kako da se dođe do kompromisa.

 

"To je tek početak, ili bih mogao da kažem, da je to neki kraj početka, a u stvari sada postoji razrada svih tih ideja, o tome se još nije ništa konkretno razgovaralo. U tome učestvuje predsednik Vučić i ostali događaji koji će biti u narednim mesecima su veoma znacajni", rekao je Dačić.

 

On je naveo da predstoje značajne posete predsednika Vučića u više zemalja, ali i dolazak stranih zvaničnika u Srbiju, među kojima je i poseta Vučića Parizu gde se očekuje prisustvo amaeričkog predsednika Donalda Trampa.

 

"Sve u svemu, nastavak dijaloga u Briselu može se očekivati da taj dijalog dobije na ubrzanju, da li će i kada uspešan kraj tog dijaloga mislim da je rano govoriti, ali te poruke mogu da ohrabruju. Ima i poruka koje nisu dobre, koje predstavljaju nekog 'autopilota' stare politike prema Srbiji", rekao je Dačić.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...