(KURIR TV) DVE PREMIJERKE U TREBINJU: Ana Brnabić i Željka Cvijanović otvorile vrtić Srbija

Politika -

TREBINJE - Premijerke Srbije i Republike Srpske, Ana Brnabić i Željka Cvijanović, otvorile su danas u naselju Gorica kod Trebinja vrtić "Srbija", čiju je izgradnju inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Brnabić i Cvijanović su nakon obilaska vrtića istakle da su važni projekti koje Srbija finansira u Republici Srpskoj, jer pokazuju "jedinstvo i bratstvo" između Srbije i Srpske.

Brnabić je novinarima rekla da je Srbija od 2014. zahvaljujući inicijativi tadašnjeg premijera Vučića i svim fiskalnim reformama uspela da kroz različite projekte, donacije i investicije Republici Srpskoj da više od 21 milion evra, a samo ove godine nešto manje od devet miliona evra.

foto: Dragana Udovičić

"Vlada Srbije i ja na njenom čelu smo presrećni što možemo da implementiramo politiku Aleksandra Vučića i drago mi je što danas mogu sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i premijerkom Cvijanović da otvorim ovaj vrtić, čiji naziv govori o jedinstvu Srbije i RS", rekla je Brnabić.

Ona je precizirala da je u Trebinje došla kao premijerka, ali i u ime Aleksandra Vučića.

Cvijanović je zahvalila Srbiji na doprinosu koji je dala, navodeći da je ovo samo jedan od mnogobrojnih projekata koje Srbija finansira u RS.

"Projekti su značajni ne samo zbog finansijske podrške, već zato što pokazuju da Srbija vodi računa o RS i što hoće da ostavi trag i pečat u našim opštinama", istakla je Cvijanović.

foto: Dragana Udovičić

Zahvalila je predsednicima Srbije i RS, kao i vladama što su odlučili da zajedički rade i pokažu narodu "koliko smo dobri i koliko zajedno mozemo da uradimo".

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je sa Brnabić otvorila vrtić koji će prve mališane primiti od ponedeljka, i poželela mnogo uspeha zaposlenima koji će o njima voditi računa.

(Kurir.rs/Trebinje)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja